Ezentúl költségmentesen engedélyezik a fogyatékkal élők igényei szerint átalakított gépjárműveket

Ezentúl nem diszkriminálható az a fogyatékkal élő személy, aki vakvezető kutyával közlekedik. Mindenhova elkísérheti őt, ahol szükség van rá, például tömegközlekedési eszközökön, taxiban, közintézményekben és köztereken. Továbbá eltörölték azt az 1600 lejes díjat, amely a fogyatékkal élők saját igényei szerinti gépjármű-átalakítással járt a Román Gépjármű-nyilvántartó Hivatalnak (RAR).

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Ezentúl költségmentesen engedélyezik a fogyatékkal élők igényei szerint átalakított gépjárműveket
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

Mindez hozzájárul a fogyatékkal élő személyek önálló életviteli lehetőségeinek bővítéséhez. Erről a törvénytervezetről szavazott kedden a képviselőház plénuma – tájékoztat az RMDSZ.


Hirdetés

„Több megértést kell tanúsítanunk a fogyatékkal élő személyekkel szemben és kiemelt figyelmet kell fordítanunk a sajátos igényeikre. A változások évében vagyunk, idén arról is döntünk, hogy milyen irányba tudjuk befolyásolni a következő tíz évre közösségünk sorsát. Azok a magyar családok, amelyekben fogyatékkal élő személy él, tudják a legjobban, mit jelent az igazi támogatás és kiszámíthatóság. Az RMDSZ támogatásával pedig sikerült egy olyan törvénytervezetről szavaznunk, amely a következő évekre meghatározza a fogyatékosok életminőségét, az élethez való jogot bővíti törvényes keretek között” – mutatott rá Csép Éva-Andrea, a munkaügyi és szociális védelmi bizottság alelnöke, Maros megyei parlamenti képviselő.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!