Hirdetés

Esős, viharos idővel indul a nyár

Zivatarokra figyelmeztető narancssárga és sárga jelzésű riasztásokat adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 35 megyéjére és Bukarestre.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Esős, viharos idővel indul a nyár
Képünk illusztráció Fotó: pixabay.com

A narancssárga jelzésű riasztás 16 megyére vonatkozik. Az előrejelzések szerint hétfőn 15 órától kedd hajnali 3 óráig a Bánságban, Körösvidéken, Erdély és Olténia nagy részén, valamint Északnyugat-Munténiában 60-80 km/órás széllökésekre, felhőszakadásokra, gyakori villámlásokra és elszórtan jégesőre lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 30-40, helyenként az 50-60 litert négyzetméterenként. Az érintett megyék: Bihar, Arad, Temes, Szilágy, Kolozs, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Maros, Szeben és Brassó.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés



További 19 megyére és a fővárosra sárga jelzésű riasztás érvényes. Szatmár, Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava, Hargita, Neamţ, Kovászna, Bákó, Vrancea, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov megyében és Bukarestben kedd hajnalig a fokozott légköri instabilitás miatt villámlással kísért záporok, megerősödő szél, helyenként jégeső is várható. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25 litert, helyenként a 30-40 litert négyzetméterenként – írja az Agerpres hírügynökség az ANM  figyelmeztetése alapján.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!