Hirdetés

Egy személy meghalt, sokan megsérültek

Egy személy meghalt, huszonegy megsérült pénteken Bukarestben, amikor egy görög állampolgárokat szállító turistabusz áttörte az Unirii közúti aluljáró (Pasajul Unirii) előtt elhelyezett magasságkorlátozót.

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Egy személy meghalt, sokan megsérültek
Illusztráció Fotó: Pixabay

Az Agerpres hírügynökség által idézett fővárosi katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint a buszra ráesett a magasságkorlátozó, aminek következtében négy személy, két férfi és két nő, a roncsok közé szorult. Daniel Vasile, a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője a Digi24-nek nyilatkozva elmondta, a busznak negyvenhét görög állampolgárságú utasa volt, az eddigi adatok szerint többségük fiatal. A helyszínre a mentőszolgálat és a SMURD több csapata szállt ki.
Az Egészségügyi Minisztérium közlése szerint összesen huszonegy személy sérült meg az utasok közül, egyikük súlyos állapotban van. Az utasokat előbb a helyszínen vizsgálták meg a mentőcsapatok, majd a sérülteket fővárosi kórházakba szállították. A mentőcsapatok munkáját Raed Arafat, a belügyminisztérium katasztrófavédelmi főigazgatóságának (DSU) vezetője koordinálja.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!