Hirdetés

Egy friss kutatás szerint egyre több romániai fiatal gondolkodik plasztikai műtéten a közösségi média hatására

Egy friss felmérés szerint a romániai fiatalok jelentős része úgy érzi, hogy a közösségi média erőteljesen befolyásolja önképüket és önbizalmukat. A 2024 júliusa és szeptembere között végzett kutatás során megkérdezett 12–20 év közötti fiatalok több mint fele (69 százalék) számolt be arról, hogy stresszt és szorongást tapasztal a közösségi médiában uralkodó elvárások miatt. Sokuk számára a külső megjelenésről alkotott kép egyre nagyobb terhet jelent.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Egy friss kutatás szerint egyre több romániai fiatal gondolkodik plasztikai műtéten a közösségi média hatására
Képünk illusztráció Fotó: pexels.com

A maszol.ro által szemlézett kutatásban a megkérdezettek közül mindössze 7 százalék mondta, hogy a közösségi média nincs hatással az önbizalmára, míg több mint egyharmaduk súlyos önértékelési problémákkal küzd.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A fiatalok jelentős része – 64 százalék – időnként elkerüli a posztolást a negatív kommentek miatt, vagy filterekkel próbálja javítani a megjelenését. Az önértékelési nehézségeket és

a külsejükkel kapcsolatos szorongást sokan annyira súlyosnak érzik, hogy közel 19 százalékuk még a plasztikai műtétek lehetőségét is fontolóra vette.

A kutatás rámutatott arra is, hogy a tizenévesek nem csupán a külsejük alapján szeretnének elismerést kapni a közösségi médiában. Személyiségük, humoruk és őszinteségük révén kívánnak kitűnni, és elvárják, hogy a felhasználók ne csupán a fizikai megjelenésük alapján ítéljék meg őket.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!