Hirdetés

Csíkszeredai származású költő kapta a Romániai Írók Szövetségének Dsida Jenő-díját

André Ferenc Kepler horoszkópírás közben letér a pályájáról című kötetéért a Romániai Írók Szövetsége kolozsvári fiókjának Dsida Jenő-díjában részesült.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Csíkszeredai származású költő kapta a Romániai Írók Szövetségének Dsida Jenő-díját
André Ferenc Fotó: André Ferenc/Facebook

André Ferenc csíkszeredai származású költő, slammer, műfordító és szerkesztő 2023-ban megjelent Kepler horoszkópírás közben letér a pályájáról című kötetéért a Romániai Írók Szövetsége kolozsvári fiókjának Dsida Jenő-díjában részesült – írja a maszol.ro.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A díjat a legkiemelkedőbb kisebbségi nyelven megjelent kötet szerzőjének ítélik oda. André Ferenc a Maszol megkeresésére elmondta, hogy ő minden visszajelzésnek örül, ez a díj pedig a szakma bizalmáról árulkodik, és igyekezni fog a továbbiakban is méltó lenni hozzá.

A kolozsvári fiók díjátadó ünnepségén elismerésben részesült továbbá Aurel Codoban, aki a zsűri különdíját érdemelte ki. A Lucian Blaga költészeti díjat idén Viorel Mureșan kapta, a Liviu Rebreanu prózai díj Hanna Botáé lett. A Virgil Stanciu fordítói díjat Gabriela Lungu érdemelte ki, a két debütdíj pedig az Andreea Popé és Doina Gecse Borgované lett.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!