Hirdetés

Ciolacu szerint Biden visszalépése semmiféle hatással nem lesz Romániára nézve

Marcel Ciolacu miniszterelnök szerint Joe Biden amerikai elnök visszalépése a második elnöki mandátumra való jelöltetéstől semmiféle hatással nem lesz Romániára nézve, mert a stratégiai partnerségi viszony az USA és Románia, nem pedig az államfők között áll fenn.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Ciolacu szerint Biden visszalépése semmiféle hatással nem lesz Romániára nézve
Marcel Ciolacu. Archív Fotó: gov.ro

Ezt szerda este nyilatkozta a kormányfő a România TV-nek. „Itt nem Ciolacuról, Ciucáról, Iohannisról beszélünk, hanem Romániáról és az Egyesült Államokról. Amerika stratégiai partnerünk, ami elsődleges jelentőségű Románia biztonsága szempontjából” – mondta a miniszterelnök.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A műsorvezető azt is megkérdezte, véleménye szerint mi változna meg, ha Donald Trump lenne az USA következő elnöke. „Nem változik semmi. Románia a regionális biztonság és stabilitás oázisa. (...) Jelenleg az Egyesült Államok számára regionális szinten alapvető fontosságú stratégiai partnerek vagyunk. Románia jelenleg fontos szereplő. És a politikai stabilitás, amelyet ez a koalíciós kormány biztosít, szintén nagyon fontos dolog” – idézi Ciolacut az Agerpres hírügynökség.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint mikor mehetnek a román állampolgárok vízum nélkül az Amerikai Egyesült Államokba, Ciolacu azt válaszolta, hogy „nagy valószínűséggel novemberben”.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!