Hirdetés

Ciolacu: lemondok a miniszterelnöki tisztségről, ha a PNL kilép a koalícióból

Marcel Ciolacu szerda este kijelentette, hogy lemond a miniszterelnöki tisztségről, ha a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kilép a koalícióból.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ciolacu: lemondok a miniszterelnöki tisztségről, ha a PNL kilép a koalícióból
Archív Fotó: gov.ro

Az Antena 3-nak nyilatkozó kormányfő kifejtette: a koalíció a PNL elnökével, Nicolae Ciucával két évvel ezelőtt tartott „férfias beszélgetése” alapján jött létre egy olyan pillanatban, amikor Románia nehéz helyzetben volt. „Ha valaki kilép ebből a koalícióból, akkor fenntartások nélkül a Cotroceni-palotába megyek visszaadni a mandátumomat” – szögezte le. Hozzátette, hogy a koalíció szakadása esetén előre hozott választások következnek. „A választókhoz fordulunk, akiknek mindig igazuk van, és ezzel lezártuk ezt a témát” – idézi az Agerpres hírügynökség Ciolacut.

Arról, hogy Rareş Bogdan szerdán bírálta a Szociáldemokrata Pártot, Marcel Ciolacu kijelentette: szerinte a PNL első alelnöke „álhírekkel ássa alá” a koalíciót, és célja elterelni a figyelmet arról, hogy a napokban lefilmezték, amint egy harmincezer eurós karórával ment vásárolni a piacra. Megjegyezte: szerinte Rareş Bogdan nem buta politikus, de felelőtlen.

A miniszterelnök sérelmezte, hogy a PNL első alelnöke maga is részt vett a koalíció vezetőinek legutóbbi, öt órán át tartó ülésén, és a zárt ajtók mögött nem fogalmazott meg egyetlen bírálatot sem, majd a nyilvánosság előtt kijelentette, hogy „a PSD ellopja a romániaiak pénzét”. Ciolacu kikérte magának ezt a kijelentést, megjegyezve, hogy az ukrajnai és a közel-keleti háború időszaka nem alkalmas „az álhírekre alapozó breaking news-okra”.

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy csütörtökön a koalíció vezetői ismét összeülnek tanácskozni többek között a jövő évi költségvetésről, a pedagógusok helyzetéről és a közigazgatási reformról. Értésre adta, hogy nemkívánatosnak tartja Rareş Bogdan jelenlétét ezen a találkozón.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!