Ciolacu a schengeni csatlakozásról: „Ursula von der Leyen az egyik legnagyobb támogatónk”

Románia szárazföldi schengeni csatlakozásáról is tárgyalt Marcel Ciolacu Brüsszelben az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel. Erről maga a miniszterelnök számolt be a találkozót követő sajtótájékoztatóján.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Ciolacu a schengeni csatlakozásról: „Ursula von der Leyen az egyik legnagyobb támogatónk”
Fotó: Marcel Ciolacu/Facebook

A román miniszterelnök kijelentette, hogy Ursula von der Leyen „az egyik legnagyobb támogatója” Románia teljes körű schengeni csatlakozásának, és hogy az EB-elnök igazságtalannak tartja, hogy erre még mindig nem került sor. „Nem szeretnék belemenni a beszélgetésünk részleteibe, de tárgyaltunk erről” – tette hozzá Ciolacu a Románia uniós képviseletének székházában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A kormányfő bizakodóan nyilatkozott arról, hogy Romániával szemben rövidesen a szárazföldi határellenőrzést is megszüntetik, de ehhez véleménye szerint „érettségre és bölcsességre” van szükség Bukarest részéről.

Reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy a szeptemberben esedékes ausztriai választások után kormányra kerül a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) európai pártcsaládhoz tartozó osztrák párt, mert ez nagyon megkönnyítené Románia szárazföldi csatlakozását.

Megemlítette ugyanakkor, hogy a jelenlegi osztrák kormányfő az Osztrák Néppárt soraiból került ki, amely az Európai Néppárthoz tartozik, akárcsak a romániai Nemzeti Liberális Párt (PNL) – írja az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!