Hirdetés

Büntetőeljárás indul a polgármester ellen, aki megütött egy férfit egy kocsma teraszán

Ütlegelés és egyéb erőszakos tettek miatt büntetőeljárás indult a Beszterce-Naszód megyei Ispánmező (Spermezeu) polgármestere, Sorin Hognogi ellen, miután a település egyik kocsmájának teraszán megütött egy férfit.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Büntetőeljárás indul a polgármester ellen, aki megütött egy férfit egy kocsma teraszán
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Az eset még februárban történt, de csak szerdán került nyilvánosságra, miután az incidenst rögzítő felvételek megjelentek a közösségi médiában.

A nemzeti liberális párti elöljáró elismerte a tettét. Csütörtökön azt nyilatkozta, hogy a helybéli férfi, akit megütött, korábban többször is megfenyegette őt – amiről bizonyítékai vannak –, és zaklatta a családtagjait, ezért az incidens után néhány nappal maga is feljelentést tett ellene. „Korábban soha nem ütöttem meg senkit” – mondta a polgármester hozzátéve, hogy megbánta a tettét és bocsánatot kért az áldozattól.


Hirdetés

Kérdésre válaszolva azt is elmondta, az incidens nem fogja megakadályozni abban, hogy a negyedik polgármesteri mandátumáért induljon a júniusi helyhatósági választásokon. „A két dolognak semmi köze egymáshoz. (...) 2020-ban a szavazatok 92 százalékát szereztem meg. Az emberek ismernek engem is, és azt az illetőt is” – szögezte le.

Sorin Hognogi ellen korábban egy korrupciós ügyben is eljárás indult, a korrupcióellenes ügyészség tavaly januárban emelt vádat ellene és a polgármesteri hivatal két másik alkalmazottja ellen egy APIA-támogatásokkal kapcsolatos ügyben – írja az Agerpres hírügynökség.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!