Hirdetés

Belügyminisztérium: hatszáz jogosítványt vontak be szombaton, 115-öt ittas vagy drog hatása alatti vezetés miatt

Az elmúlt huszonnégy órában 4234 bevetésük volt a belügyi szerveknek, 2754 esetben a közbiztonság és a közrend védelmében volt szükség a beavatkozásukra, 1480 esetben vészhelyzet miatt riasztották őket – közölte vasárnap a Belügyminisztérium.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Belügyminisztérium: hatszáz jogosítványt vontak be szombaton, 115-öt ittas vagy drog hatása alatti vezetés miatt
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

A belügyi tárca vasárnapi közleménye értelmében a közlekedésrendészet munkatársai a szombati közúti ellenőrzések során 296 forgalmi engedélyt és 611 jogosítványt vontak be, utóbbiak közül 108-at alkoholos befolyásoltság, hetet kábítószer vagy egyéb tiltott szer hatása alatt történő járművezetés miatt.

A vizsgált időszakban 912 lehetséges bűncselekményről érkezett bejelentés, a rendőrök 146 személyt értek tetten bűncselekmény elkövetése közben, 18 személy ellen rendeltek el valamilyen kényszerintézkedést, és kézre kerítettek tíz országos vagy nemzetközi körözés alatt álló személyt.

Szombaton a rendőrök és a csendőrök 7910 szabálysértést észleltek, és több mint 3,1 millió lej értékben róttak ki bírságot.

A katasztrófavédelmi felügyelőség tizennyolc ellenőrzést végzett az elmúlt huszonnégy órában, és a szabálysértések miatt kilencvenhárom bírságot róttak ki, összesen 192 000 lej értékben.

A katonai tűzoltók 1220 esetben nyújtottak sürgősségi egészségügyi ellátást, hatvankét tűzesethez riasztották őket, műszaki mentésre hét esetben volt szükség. Akcióik során tizenegy bajba jutott személyt helyeztek biztonságba.

A belügyi szervek helikoptereinek tizenkét küldetésük volt az elmúlt napon, ezek során kilenc személyt mentettek ki írja az Agerpres hírügynökség.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!