Az RMDSZ prioritásai az új parlamenti ülésszakban: a nyugdíjak adómentességi küszöbének emelése, oktatás, egyszülős családok támogatása

A nyugdíjak adómentességi küszöbének emelése, az oktatás és az egyszülős családok támogatása tartozik többek között az RMDSZ jogalkotási prioritásai közé az új parlamenti ülésszakban – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Csoma Botond, az alakulat képviselőházi frakcióvezetője.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Az RMDSZ prioritásai az új parlamenti ülésszakban: a nyugdíjak adómentességi küszöbének emelése, oktatás, egyszülős családok támogatása
Csoma Botond, az alakulat képviselőházi frakcióvezetője Fotó: MTI/Kiss Gábor

Csoma kifejtette, az egyszülős családok támogatására irányuló intézkedéscsomagon dolgozik az RMDSZ, ugyanis számos jelzést kapott a társadalomtól arra vonatkozóan, hogy ezek a családok nagy nehézségekkel küzdenek és támogatásra szorulnak.

Ugyanakkor terveik között szerepel egy már parlamenti eljárás alatt álló törvénytervezet elfogadtatása, amely lehetőséget adna a helyi hatóságoknak, hogy ipari parkok bővítése vagy létrehozása céljából földterületeket vegyenek át.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Prioritásként fogja kezelni az RMDSZ az oktatás kérdését is, többek között arra is figyelve, hogy a szeptemberben kezdődő tanév végén fog érettségizni az első olyan magyar tannyelven tanuló nemzedék, amely már a többségiektől eltérő program alapján tanulta a román nyelv és irodalom tantárgyat.

Mindezek mellett az RMDSZ módosító javaslatot nyújtott be az adómentességi küszöbre vonatkozó tervezethez. Az alakulat tájékoztatása szerint az RMDSZ által kezdeményezett módosítás előírja az adómentességi küszöb arányos növekedését évente a nyugdíjak értékével, „hogy az évi nyugdíjnövelés ne vezessen oda, hogy egyre több és több adót von le az állam”.

„Az RMDSZ azt akarja, hogy a nyugdíjak éves növekedésével arányosan növekedjen az adómentességi küszöb is! A nyugdíjasok érdeke, hogy ne maradjon kevesebb pénz a zsebükben” – olvasható a szövetség hétfői közleményében.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!