Hirdetés

ANPC-elnök: szerettem volna, ha a CFR alkalmazottai a vasúti kocsik higiéniai állapota miatt is tiltakoznának

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) elnöke azt ajánlja azoknak az utasoknak, akik nem tudták felhasználni a vonatjegyüket a vasutasok péntek reggeli kétórás figyelmeztető sztrájkja miatt, hogy kérjék vissza az ellenértékét a Román Vasúttársaságtól (CFR).

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
ANPC-elnök: szerettem volna, ha a CFR alkalmazottai a vasúti kocsik higiéniai állapota miatt is tiltakoznának
Fotó: László F. Csaba / Archív

Horia Constantinescu az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a vasúti dolgozóknak törvény adta joguk a munkabeszüntetés, de megjegyezte:

azt szeretné, ha az alkalmazottak ugyanilyen eltökéltnek mutatkoznának a vasúti személykocsik tisztán tartásával és az utasoknak kínált feltételekkel kapcsolatban is.

Az ANPC elnöke szerint sok esetben a vonatok tisztaságának ellenőrzéséért felelős CFR-illetékesek szemet hunynak a vasúti kocsikban uralkodó higiéniai állapotok fölött. 

Constantinescu felidézte, hogy korábban egyszer elkísérte az ANPC felügyelőit egy ellenőrzésre. A helyszínen azt tapasztalta, hogy a vasúti kocsik takarításával megbízott vállalat három, napi több tucat vonat tisztán tartásáért felelős alkalmazottja vödrökkel és felmosórongyokkal felszerelkezve végezte a munkáját.

És el akarták hitetni velünk, hogy egy óra alatt 10-15 lakásnak megfelelő területet takarítottak ki

– mondta a hatóság elnöke. 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!