Hirdetés

A szélsőjobboldali pártok gyűlöletkeltésére hívta fel az EBESZ tagjainak a figyelmét Hajdu Gábor

„Az RMDSZ mindent megtesz azért, hogy a romániai magyar közösség ne váljon a szélsőjobboldali pártok céltáblájává az idei választási évben. Határozottan elítéljük a szélsőséges megnyilvánulásokat és minden nemzetközi fórumon felhívjuk a figyelmet ezen jelenségekre” – hangsúlyozta Hajdu Gábor, a szövetség Hargita megyei parlamenti képviselője, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) parlamenti közgyűlésének tagja az emberjogvédő szervezet romániai találkozóján.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
A szélsőjobboldali pártok gyűlöletkeltésére hívta fel az EBESZ tagjainak a figyelmét Hajdu Gábor
Hajdu Gábor, a szövetség Hargita megyei parlamenti képviselője. Archív Fotó: Hajdu Gábor/Facebook

Hajdu Gábor rámutatott: az AUR és Șoșoacă asszony pártja azok az alakulatok, amelyek mindenhol, minden eszközzel a magyarokat támadják. Ők a magyar közösség ellenségei, akik támadják zászlóinkat, szimbólumainkat, anyanyelvünket, azon ügyködnek, hogy törvényen kívül helyezzék Székelyföldet, vagy hogy kitegyék a parlamentből az RMDSZ-t, a magyar közösség választott képviseletét.

Az RMDSZ-nek kettős feladata van: egyrészt felhívni minden nemzetközi szervezet figyelmét arra, hogy a szélsőjobboldal romániai térnyerése során a magyar közösség tagjainak megszerzett jogai kerülhetnek veszélybe. Másrészt, és ez a június 9-i választás tétje is: ott kell lennünk minden olyan intézményben, ahol rólunk döntenek, hiszen csak mi tudjuk felvenni velük a harcot, mert másnak ez nem fontos.

Ne legyen kétségünk: az AUR és társai csak még hangosabbak és vehemensebbek lesznek az Európai Parlamentben és az önkormányzatokban” – idézi a szövetség közleménye Hajdu Gábort, az EBESZ parlamenti közgyűlésének RMDSZ-es tagját.


Hirdetés

Az EBESZ emberjogi bizottságának tagjai április 16–18. között tartózkodnak Romániában a választási kampányt megelőző időszak megfigyelése céljából, majd a hivatalos kampány idején és a választások napján is megfigyelőként jelen lesznek több településen az országban.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!