Hirdetés

A következő időszakban meleg időnk lesz, helyenként még kitart a kánikula

Általában meleg marad az idő a következő két hétben az ország legtöbb régiójában, de légköri instabilitással terhelt időszakokra is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) augusztus 19. és szeptember 2. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
A következő időszakban meleg időnk lesz, helyenként még kitart a kánikula
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

Erdélyben augusztus 21-éig, szerdáig 33-35 Celsius-fokos hőmérsékleti csúcsértékekre kell számítani. Ezt követően, egészen augusztus 27-éig 30 és 33 fok között váltakoznak, majd a rákövetkező napokban 29-32 fok körül alakulnak a csúcsértékek. Az éjszakai minimumok regionális átlaga 12 és 16 fok között lesz. A légköri instabilitás kialakulására szinte napi jelleggel számítani lehet a régióban, augusztus 22-én és 23-án, illetve 26-a után azonban nagyobb valószínűséggel csapnak le a viharok.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A hegyvidéken a jelzett időszakban a maximumok átlaga 20 és 25 fok között, a minimumoké 11 és 15 fok között alakul. A légköri instabilitás kialakulására szinte napi jelleggel számítani lehet, de megnő a valószínűsége 22-én és 26-a után – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!