A Dubajban látottakhoz hasonló mesterséges szigeteket építtetne a Fekete-tengeren az AUR

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion pénteken Olimp üdülőhelyen ismertette pártja kormányprogramjának turizmusra vonatkozó fejezetét.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
A Dubajban látottakhoz hasonló mesterséges szigeteket építtetne a Fekete-tengeren az AUR
Fotó: Abid Ali/pexels.com

Az eseményen a politikus emlékeztetett arra, hogy a romániai turisztikai vállalkozások 98 százaléka román tőkéjű cég. Ennek ellenére tavaly csak kétmillió külföldi turista kereste fel az országot, miközben 3,5 millió romániai utazott külföldre turisztikai céllal, közülük egymillióan Törökországba. „Így fest most ez a romániai ágazat” – összegzett Simion.

A pártelnök elmondta, hogy az AUR több idegenforgalmat ösztönző intézkedést javasol az úgynevezett Simion-terv keretében: például a turisztikai szezonhoz igazítaná az iskolai szünidőket és 10 eurós kedvezményben részesítené a legalább három éjszakát Romániában töltő turistákat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A politikus beszámolója szerint az AUR a Dubajban találhatóakhoz hasonló mesterséges szigeteket építtetne a Fekete-tengeren. „A központi sajtóban kritizáltak, mondván, hogy ez egy excentrikus, furcsa javaslat. Erre csak azt tudom válaszolni az újságíróknak: kérdezzék meg a munkaadójukat, nem szeretnének-e olyan szigeteken működtetni a vállalkozásukat, mint amilyenek Dubajban is vannak” – jelentette ki Simion.

A pártelnök közölte azt is, hogy az AUR Mohammad Murad arab származású üzletembert javasolja turisztikai miniszternek – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!