3,4 millió ügyfelet érintene az üzlet

Sajtóértesülések szerint megállapodásra jutott az állami többségi tulajdonú magyar MVM a német E.ON vállalattal a romániai gáz- és villamosenergia-ellátó részleg megvásárlásáról. Az üzletről hétfőn számolt be a G4Media hírportál, tegnap más román nyelvű portálok is cikkeztek a témában.

Bíró István
3,4 millió ügyfelet érintene az üzlet
Az mvm csíkszeredai székháza. Új piacra nyitnának? Fotó: László F. Csaba

A G4Media portál szerint a megegyezés román állami intézmények jóváhagyását is igényli, és amennyiben jóváhagyják, néhány hónapon belül létrejöhet az üzlet. Megjegyzik, a Romgaz és az OMV Petrom is érdeklődött az E.ON ellátási részlegének megvásárlása iránt.
Az E.ON Energie România a német E.ON csoport tagja, az egyik legnagyobb gáz- és villamosenergia-szolgáltató az országban, mintegy 3,4 millió ügyféllel rendelkezik. 
Az Economedia márciusban már beszámolt arról, hogy az E.ON fontolgatja a romániai gáz- és villamosenergia-ellátási üzletág eladását. Akkor a cég képviselői nem kívánták kommentálni az információt, az MVM képviselői pedig nem voltak elérhetők a hivatalos telefonszámokon.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az ügyben kedden megkerestük Lőrincz Csillát, az MVM Románia operatív igazgatóját, aki az MVM csoport magyarországi vezetőségéhez irányított – amint válaszokat kapunk, közöljük.
A Krónika portál kérdésére Leif Erichsen, az E.ON csoport sajtókapcsolatokért felelős alelnöke azt válaszolta: „Stratégiájával összhangban az E.ON folyamatosan felülvizsgálja portfólióját a fenntarthatóság, a digitalizáció és a növekedés stratégiai menetrendjének előmozdítása érdekében. Ebben az összefüggésben az E.ON – amint azt az év elején közöltük – stratégiai felülvizsgálatot végez a romániai kiskereskedelmi üzletágában. Ez a stratégiai felülvizsgálat még nem zárult le, és nem született megállapodás az értékesítésről. A stratégiai felülvizsgálat lezárásáig nem nyilatkozunk bővebben.”



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!