Hirdetés

21 605 lejre bírságolt a rendőrség egy 19 éves sofőrt

Őrizetbe vett a rendőrség egy 19 éves Bákó megyei fiatalembert, akire rekordméretű szankciót rótt ki több közlekedési szabálysértés elkövetése miatt.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 1 perc
21 605 lejre bírságolt a rendőrség egy 19 éves sofőrt
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

A Bákó Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatása szerint február 26-án a fiatalember nem volt hajlandó megállni a rendőrök szabályszerű jelzésére Rekecsin (Răcăciuni) településen, sőt, a rendőrök láttán beletaposott a gázba, jobbra-balra tekerte a kormányt, menetiránnyal szemben hajtott, súlyosan veszélyeztetve az utcán lévő embereket és járműveket.

A hatóságok kiderítették, hogy a sofőr 19 éves, rekecsini illetőségű, az autónak pedig korábban felfüggesztették a forgalmi engedélyét; ráadásul a gépkocsira egy másik autó ideiglenes, 2020. április 2-ig érvényes rendszámát szerelték fel.

Az ellenőrzések során az is kiderült, hogy a fiatalembernek 2023. február 16-án már 120 napra felfüggesztették a járművezetői jogosítványát. A fiatalembert március 6-án kerítették kézre és vették huszonnégy órára őrizetbe. A halmozott szabálysértések miatt 21 605 lejes bírságot róttak ki rá, és 780 napra felfüggesztették a jogosítványát – közölte az Agerpres hírügynökség a Bákó megyei rendőrség közleményére hivatkozva.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!