Hirdetés

Hétfőtől változik a látogatási rend

Megváltozik január kilencedikétől a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház látogatási rendje az influenzajárvány miatt bevezetett vészhelyzet miatt – közölte lapunkkal pénteken az egészségügyi intézmény vezetősége. A közlemény szerint hétfőtől egy beteget legfeljebb tíz percig lehet meglátogatni naponta 15 és 17 óra között, kizárólag indokolt esetben és a kezelőorvos engedélyével.

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hétfőtől változik a látogatási rend
Illusztráció Fotó: Kosz Róbert

Megváltoztatják a látogatási rendet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban, amire az Egészségügyi Minisztérium 3670-as számú decemberi rendeletének, illetve a járványügyi vészhelyzetet bevezető 161-es számú rendeletének előírásai miatt van szükség, közölte az intézmény vezetősége. A döntést szakmailag az influenza és egyéb légúti vírusfertőzések okozta megbetegedések megelőzése és korlátozása is indokolja. Éppen ezért a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége döntése alapján vezetik be az új beteglátogatási programot és szabályzatot.

Mint részletezték, a Csíkszereda Megyei Sürgősségi Kórház minden épületében és osztályán a betegek naponta 15 és 17 óra között, kizárólag indokolt esetben és a kezelőorvos engedélyével látogathatók. Az osztályokra való belépéskor a hozzátartozókat járványügyi felmérésnek vetik alá. Klinikai tüneteket mutató személyek nem léphetnek be. Kötelező a kéz fertőtlenítése, valamint a szájmaszk és a lábzsák viselése. A látogatás időtartama legfeljebb 10 perc lehet egy beteg esetében.

A kórház munkatársai bővebb információval naponta 13 és 17 óra között szolgálnak. A különböző osztályok telefonos elérhetősége a kórház honlapján megtalálható.

Kövessen a Facebookon!