Hirdetés

Hatszor bírságolt a rendőrség állatvédő osztálya

Hat bírságot rótt ki Maroshévízen a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság állatvédő osztálya, és öt kutyát menhelyre szállítottak a hétvégi ellenőrzéseiket követően – közölte kedden a rendőr-főkapitányság.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hatszor bírságolt a rendőrség állatvédő osztálya
Fotó: Hargita megyei állatvédelmi rendőrség

A közlemény szerint az állatvédelmi szabályok betartása mellett ellenőrizték az állatok egészségi állapotát is. Összesen tíz helyszínen vizsgálódtak a rendőrök, és elrendelték öt kutya menhelyre szállítását. Az ebeket mikrocsippel látják el, sterilizálják őket, és beoltják veszettség ellen a gazdátlan kutyák kezelését előíró szabályoknak megfelelően. Az ellenőrzések következményeként hat bírságot is kiróttak az állatvédelmi törvényes előírások megszegése miatt.

Ezzel egy időben a rendőrség Galócáson lakossági bejelentés alapján begyűjtött két elhagyott kutyakölyköt. A közlemény szerint a gazdájuk magukra hagyta a kiskutyákat élelem és víz nélkül. A rendőrök megállapították: egy egyelőre ismeretlen személy pakolta ki autójából a kisállatokat, akiket végül a maroshévízi állatmenhelyen helyeztek el. Az ügyben nyomozást indítottak, hogy megtalálják a tettest.

A rendőrség egyúttal felhívja a figyelmet az ilyen jellegű cselekmények elkövetésének súlyosságára, az állattartókat terhelő kötelezettségekre, valamint arra, hogy azok megszegésével 3000 és 12 000 lej közötti pénzbírságot kockáztatnak.

Kövessen a Facebookon!