Hirdetés

Hat székelyföldi a válogatottban

Négy felkészülési mérkőzést játszik a héten Horvátországban a román teremlabdarúgó-válogatott. A hat székelyföldi játékost is sorai közt tudó keret pénteken, 13-án a magyarok ellen lép pályára.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hat székelyföldi a válogatottban
A román válogatott eddig hibátlan a selejtezőkön Fotó: Futsal Románia

Ma gyűl össze Bukarestben a román teremlabdarúgó-válogatott, majd utazik a horvátországi Porecbe, ahol január 10–16. között nemzetközi futsal felkészülési tornát rendeznek. A világbajnoki selejtezőkre való felkészülés jegyében zajló eseményen Magyarország, Észtország, Bosznia-Hercegovina és Grönland nemzeti gárdái lesznek a román válogatott ellenfelei.
Kacsó Endre szövetségi kapitány tizenöt játékosnak küldött behívót, köztük hat székelyföldinek. Az FK Székelyudvarhely alakulatát erősítő Bálint Andor, Iszlai Richárd, Kanyó Szilárd és az újoncként szereplő Kerestély József mellett, a magyarországi SG Kecskemét Futsal gárdájánál légióskodó Mánya Szabolcs és Hadnagy István már megszokott és rutinos tagja az együttesnek. A válogatott szerdán Észtországgal, pénteken Magyarországgal, szombaton Grönlanddal játszik, vasárnap pedig Bosznia-Hercegovina ellen lép pályára.
A román válogatott két győzelemmel vezeti a vb-selejtezők 8. csoportját, miután Marosvásárhelyen 5–1-re legyőzte Dániát, és idegenben 2–1-re a finn válogatottat. A visszavágókat márciusban ren­dezik, 1-jén Finnországot fogadják, március 5-én pedig Dániába látogatnak a román válogatott teremfocisai.
A hazai teremlabdarúgó 1. Liga január 20–22. között, az alapszakasz utolsó, 14. fordulójával folytatódik.

A horvátországi torna programja

Szerda: Bosznia-Hercegovina – Magyarország (16.30), Észtország – Románia (18.45).
Csütörtök: Magyarország – Észtország (16.30), Grönland – Bosznia-Hercegovina (18.45).
Péntek: Észtország – Grönland (16.30), Románia – Magyarország (18.45).
Szombat: Grönland – Románia (16.30), Bosznia-Hercegovina – Észtország.
Vasárnap: Magyarország – Grönland (16.30), Románia – Bosznia-Hercegovina.
 

Kövessen a Facebookon!