Hirdetés

Három új sportlétesítmény és egy piac épül Erdélyben

Aláírták csütörtökön, Bukarestben a kivitelezési szerződéseket: átveszi a fejlesztési minisztérium a nyárádszeredai piac kivitelezésének költségét, és kezdhetik építeni a gyulakutai sportkomplexumot, illetve a Sárközújlakon meg Halmiban épülő sportcsarnokot – közölte az RMDSZ Cseke Attila fejlesztési miniszterre hivatkozva.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Három új sportlétesítmény és egy piac épül Erdélyben
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

A közlemény szerint Maros megyében a nyárádszeredai új piacnak fedett kültéri és beltéri része is lesz, hűtőládákkal és fagyasztókkal látják el azért, hogy az árut helyben tárolják a gazdák. A piacot elegendő tárolóhelyiséggel látják el, mosdókat alakítanak ki benne, és megfelelő helyeket a szelektív hulladékgyűjtésre.

Szintén Maros megyében, Gyulakután öltözőkkel ellátott épület lesz a focipálya mellett, 372 férőhelyes lelátóval, mellette kültéri úszómedence és egy második, műfüves pálya, éjszakai világítással.

Szatmár megyében, Sárközújlakon 180 férőhelyes lelátós, emeletes fedett sportkomplexum épül, korszerű felszereléssel, Halmiban pedig egy szintén emeletes, több sport gyakorlására alkalmas sportcsarnok, amelyet tornaórákon is használhatnak a diákok, illetve sportrendezvényeket, közösségi eseményeket szervezhetnek benne.

A négy beruházásra összesen 33,7 millió lej finanszírozást biztosít az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium. A kivitelezési szerződések aláírását követően mind a négy beruházás építkezési munkálatait elindíthatják – áll a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!