Hirdetés

Három projekt vár támogatásra

A sérült gyermekek iránti elfogadást növelő foglalkozáshoz, középiskolásoknak szóló önismereti és pályaválasztást segítő tevékenység szervezéséhez, illetve női vezetőképzésre kérik a közösség hozzájárulását. A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) már hagyományosnak számító adománygyűjtő eseménye csütörtök délután lesz.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 5 perc
Három projekt vár támogatásra
Tavaly így nőttek az összegek. Izgalom, várakozás az Odaadó Esten Fotó: Lőrincz L. Lajos

Évről évre tartalmas közösségi projektek valósulnak meg Udvarhelyszéken az SZKA egyik legsikeresebb adománygyűjtő programjának köszönhetően. Az idei pályázatra négy szervezet jelentkezett egy-egy támogatásra váró elképzeléssel, az SZKA berkein belül működő Jótékony közösség hármat választott ki közülük, a döntésnél fő szempont volt, hogy az ötlet egy közösséget vigyen előre, minél több emberhez jusson el, de figyeltek arra is, hogy a probléma, amire az adott kezdeményezés választ kínál, mennyire fontos manapság – magyarázta Csáki Rozália programvezető.

Két kezdeményezés célcsoportja részben ugyanaz – tudtuk meg. A Leaders For All csapata Csíkszeredából hozná át az Odaadással a jövőnkért elnevezésű programját Székelyudvarhelyre, amellyel középiskolásokat szólítanak meg, önismereti foglalkozásokkal segítve őket abban, hogy jobban megértsék magukat, megtalálják erőforrásaikat és helyüket a közösségben. A Harghita Business Center (HBC) a 17–24 év közötti lányokat vonná be a NŐ az erő elnevezésű projektjébe, amely fejlődési, tanulási lehetőséget biztosít azoknak, akik tudatosan készülnek szervezetek, csoportok vezetésére, továbbá ösztönözni szeretnék a fiatal nőket arra, hogy vállaljanak vezetői szerepet.

Versenybe száll az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete is, projektjüknek a SzerethetŐk címet adták, igazából a Down-szindróma világnapján, márciusban elkezdett, elfogadást előmozdító kampányukat folytatnák érzékenyítő zenés foglalkozásokkal, amelyekkel a sérült gyermekes családokra hívnák fel a figyelmet.

A Jótékony közösség, a 40 JótTevő személy rendszeres adományaiból a három kiválasztott projekt alapból kap egy bizonyos összegű támogatást, az Odaadó Esten ennek megnöveléséért, az előre kiszámított célösszeg eléréséért az ötletgazdáknak meg kell győzniük a meghívottakat elképzelésük értékeiről, hasznosságáról. Csáki Rozália közölte, hogy a Csíkszeredából érkező projekt esetében a kezdeményezők 9600 lejt szeretnének gyűjteni, a HBC projektjéhez legalább 8360 lejre lenne szükség, az Udvarhelyszéki Anyák 4800 lejt határoztak meg célösszegként. A csapatoknak arra is van tervük, ha kevesebb pénz gyűl össze, de arra is, ha több – általában ez szokott történni.

A programvezető még elmondta, hogy az Odaadó Est forgatókönyve nem változott, a projektgazdák által meghívott személyek mellé az SZKA és a Jótékony közösség további 40-50 személyt, adományozót hív meg az állófogadással kezdődő csütörtöki eseményre, amely 17.30-tól lesz a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében. Az eseményt online is lehet követni az SZKA Facebook-oldalán.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!