Hirdetés

Harminckét bírságot róttak ki, tizenegy jogosítványt vontak be

Az Országos Kábítószer-ellenes Ügynökség és a közlekedési rendőrség csütörtök esti, közúti ellenőrzései alkalmával tapasztalt szabálytalanságok miatt harminckét szabálysértési bírságot szabtak ki, és tizenegy jogosítványt vontak be a rendőrök – közölte pénteken a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Harminckét bírságot róttak ki, tizenegy jogosítványt vontak be
Kérdőívet is kitöltettek az ellenőrzött sofőrökkel Fotó: László F. Csaba

A közlemény szerint a fent felsoroltakon kívül a rendőrök még öt közúti bűncselekményt észleltek. Az akció során összesen 221 alkoholszondás tesztet hajtottak végre. Mint írták: a közlekedésrendészek folytatják az ellenőrző tevékenységeket, mert céljuk a biztonság garantálása, ezért felkérik a lakosságot, hogy tartsa be a közlekedési szabályokat.

Mint arról korábban beszámoltunk: országos razzia részeként csütörtök este Csíkszeredában is ellenőrzést tartott az Országos Kábítószer-ellenes Ügynökség, a közlekedési rendőrséggel közösen. Az ellenőrzésre megállított gépkocsivezetőkkel anonim módon egy kérdőívet is kitöltettek, mely a tudatmódosító szerek fogyasztásának szokását próbálja felmérni a lakosság körében. Az eredményt a drog- és alkoholfogyasztás megelőzésének területén fogják felhasználni.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!