Hirdetés

Hargita megye második mágnesesrezonancia-gépe került Szentegyházára

Új felszereléssel bővítették a Szentegyházi Egészségügyi Központot – közölte csütörtökön a Hargita megyei önkormányzat. A közlemény szerint a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházból szállították át új helyére a mágnesesrezonancia-gépet. 

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hargita megye második mágnesesrezonancia-gépe került Szentegyházára
Üzembe helyezték a megye második mágnesesrezonancia-gépét Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A május 18-i tájékoztatón elhangzott, hogy Hargita megyében mindössze két ilyen gép van, amellyel most a Szentegyházi Egészségügyi Központ is gazdagodott. Korábban a készüléket Hargita Megye Tanácsa szerezte be és adta használatba a megyei kórháznak, ahonnan most új helyére költöztették, Szentegyházára, annak érdekében, hogy a kistérségben is bővíteni tudják az egészségügyi szolgáltatásokat.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a gép átadásával részben a csíkszeredai kórház munkáját könnyítik meg. Úgy vélte: a legfontosabb, hogy azok számára nyújt megkönnyebbülést, akiknek gondot okoz az utazás.

Konrád Judit kórházmenedzser szerint olyan csapat dolgozik a szentegyházi központban, ahol jó kézben vannak a felszerelések, és a kistérség számára nyújthat egészségügyi szolgáltatásokat. Ez a megyei kórháznak is segítség, de a térség számára helyben tud szolgáltatásokat nyújtani. Hozzáfűzte: a járóbetegrendszerben működik a szakorvosi szolgáltatás.

A járóbetegrendszerben pszichiátriai, sebészeti, bőrgyógyászati, urológiai, fizioterápiai, neurológiai, ortopédiás vizsgálatokat tudnak végezni. Működik a laborszolgálat is, valamint mammográfiai vizsgálatokra is lehetőség van a 2020-ban átadott mammográfkészülékkel. Egyelőre a végtagok vizsgálatát tudják elvégezni a csütörtökön átadott MR-gépen Szentegyházán – áll a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!