Hirdetés

Halálos közúti baleset Oklándon

Közúti baleset történt Oklándon, két autó ütközött, egy személy életét vesztette – közölte pénteken a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság későbbi közleménye szerint az egyik autó utasa, egy 78 éves férfi az áldozat.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Halálos közúti baleset Oklándon
Illusztráció Fotó: Pexels

A közlemény szerint a székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltók két legénysége egy szerkocsival és egy SMURD-mentőautóval szállt ki a helyszínre. Az ütközés következtében egy személy elhunyt, míg két másikat a SMURD és a Hargita Megyei Mentőszolgálat egy-egy mentője kórházba szállította.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság későbbi közleményében közölte: péntek reggel nyolc óra körül értesítették a székelyudvarhelyi rendőröket az Oklánd és Homoródújfalu között bekövetkezett közúti balesetről. A helyszíni vizsgálatot követően a rendőrök megállapították, hogy egy 48 éves Kovászna megyei nő Barótról tartott Székelyudvarhelyre, amikor elvesztette a járműve felett az irányítást, áthaladt a szemközti sávba, és összeütközött egy 58 éves homoródalmási férfi vezette személygépkocsival.
Az ütközés következtében a 78 éves férfi, a nő által vezetett autó utasa, életét vesztette. A nő is megsérült, kórházba szállították. Alkoholszondával tesztelték mindkét gépkocsivezetőt, egyikük sem fogyasztott alkoholt a mérés eredményei szerint. A rendőrség folytatja a baleset körülményeinek kivizsgálását.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!