Hirdetés

Gyermekek és felnőttek verses kalandjai

Mintegy hatvanan vesznek részt az Agora Alapítvány és partnerei – Csíkszereda Polgármesteri Hivatal és a Kájoni János Megyei Könyvtár – szervezte csíkszeredai szavalóversenyen. 

Bíró István
Becsült olvasási idő: 1 perc
Gyermekek és felnőttek verses kalandjai
Pódiumon az ifjúság. Mernek szavalni Fotó: László F. Csaba

A pénteki megmérettetésen három kategóriában –  5–8. osztályosok, a 9–12.-es diákok és a 19 éven felüli felnőttek – szólaltatják meg Baka István, Csokonai Vitéz Mihály, Dékány Dávid, Dsida Jenő, Horváth Benji, Illyés Gyula, Kányádi Sándor, Karinthy Frigyes, Madách Imre, Petri György, Petőfi Sándor, Rab Zsuzsa, Romhányi József, Szilágy Domokos, Tóth Árpád verseit a Kájoni János Megyei Könyvtárban. 

László F. Csaba
– Azért is szervezzük ezt a rendezvényt, mert úgy gondoljuk, fontos a költészet és a magyar nyelvünk, és az is fontos, hogy minden évben a magyar költészet napja körül legyen egy pont, amikor egy kicsit figyelünk a versekre.
Sokszor az történik, hogy a költő a versében sokkal kifinomultabban, szebben el tudja mondani akár azt, amit mi magunk érzünk, jó megtalálni ezeket a verseket, és ez nagy kaland. Azt látjuk, hogy a fiatalok, de az idősebbek is nagyon szeretik ezt a kalandot – mondta Sántha Zsuzsa szervező, az Agora Alapítvány elnöke.

László F. Csaba
Az április 11-i magyar költészet napja alkalmából szervezett verseny legjobb versmondóit értékes jutalomban részesítik a szervezők. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!