Hirdetés

Gyergyói siker a Sportklub ellen

Gyergyószentmiklóson telt ház előtt játszották csütörtök este az év utolsó jégkorongmérkőzését Erdélyben: a Gyergyói HK a Csíkszeredai Sportklubot fogadta hatpontos mérkőzésen, hiszen az összecsapás mind az Erste Ligában, mind a román pontvadászatban számított.

Kopacz Gyula
Gyergyói siker a Sportklub ellen
Hatpontos meccsen nyertek az évzárón a gyergyói hokisok Fotó: ersteligapress

A nézőtéren fantasztikus volt a hangulat, a hazaiak Sylvestre révén szerezték meg a vezetést, de még az első szünet előtt egyenlíteni tudott Péter Balázs. A második harmadban kettővel is elhúzott a piros-fehér gárda Vincze Péter és Szigeti találatával, ám Kubat egyre faragta a pihenő előtt a csíki hátrányt. Az utolsó játékrész közepén Jalonen újra kettőre növelte a gyergyói előnyt, ebből megint Kubatnak sikerült faragnia, de Sylvestre is duplázni tudott. A találkozó vége előtt 107 másodperccel időt kért a csíki szakvezetés, kapusukat mezőnyjátékosra cserélték, de nem tudtak felzárkózni, mi több, Orban bevette az üresen hagyott Sportklub-kaput, eldöntve ezzel a találkozó kimenetelét.
Eredmény: Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub 6–3 (1–1, 2–1, 3–1). Gólszerzők: Sylvestre (6., 54.), Vincze P. (24.), Szigeti (34.), Jalonen (50.), Orban (59.), illetve illetve Péter Balázs (14.), Kubat (35., 51.).Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!