Hirdetés

Gyerekeket hívnak a könyvtárba

Új, várhatóan népszerű programokat indít a gyer­gyó­szentmiklósi városi könyvtár. A mesefoglalkozást és az angol nyelvórát is a gyerekeknek szánják.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Gyerekeket hívnak a könyvtárba
A gyergyószentmiklósi városi könyvtár Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Mesélő naptár – ez a neve az egyik újdonságnak, ami mától érhető el a gyergyószentmiklósi könyvtárban. 15 órától az I–IV. osztályosokat, 16:15-től az óvodásokat és előkészítő osztályosokat fogadja Vargyas Mónika gyermekkönyvtáros. Ezentúl kéthetente, történelmi események évfordulói vagy egyházi ünnepek kapcsán szervezik meg ezt a programot. Keresnek egy-egy, az adott témához kapcsolható mesét, amelyet közösen elolvasnak, majd hozzá kapcsolódóan kézműves-tevékenységeket irányít a programvezető. 
Szintén a mesékhez kapcsolódik az angol nyelvű foglalkozás, ezt minden hónap második hétfőjén szervezik meg. Az első alkalomra február 13-án kerül sor, 15 órától a 8-10 éves korosztályt várják, 16:15-től a 3-7 éveseket. Ezt a foglalkozást Légrádi Karina tartja. A szervezők szerint róla érdemes tudni, hogy nagyon sokat élt angol környezetben, anyanyelvi szinten beszéli az angolt, és hazaköltözése után rendszeres könyvtárlátogatóként jött az ötlettel, hogy nyelvismeretét szívesen hasznosítaná a gyerekek javára. Önkéntes alapon, díjmentesen tartja ezeket a foglalkozásokat, hálás is neki az intézmény, mondták.
Ezeket a programokat díjmentesen kínálja a könyvtár, viszont előzetes bejelentkezés szükséges a 0744–778493-as telefonszámon, mivel a helyek száma korlátozott.
– Remélem, a kisgyerekeknek és a szüleiknek is örömöt szerzünk az új programokkal. Igyekeztünk úgy kijelölni az időpontokat, hogy megfeleljen mindenkinek – mondta el Vincze Csilla, a könyvtár igazgatója.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!