Hirdetés

Gáláztak az udvarhelyi sportolók

Tizenöt kategóriában negyven díjat osztottak ki szombat délután a székelyudvarhelyi városházán megrendezett sportgálán, amelyen hosszú szünetet követően díjazták újra a város sportéletének legjobbjait.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Gáláztak az udvarhelyi sportolók
Jakab Zoltánnak (balról) Borboly Csaba adta át a díjat Fotó: Hodgyai István

Hosszú, hétéves szünet után rendeztek ismét sportgálát Szé­kelyudvarhelyen, hogy díjazzák a székely anyaváros sportsikereit. Mester Zoltán, az eseményt szervező Városi Sportklub ügyvezető igazgatója, Gálfi Árpád polgármester és Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke köszöntötte a gálán részt vevőket, akik zsúfolásig megtöltötték szombat délután a városháza Szent István termét.
Székelyudvarhely tavalyi sportsikereit tizenöt kategóriában összesen 40 díjjal ismerték el, az év sportolója a nőknél Fazakas Bíborka terepfutó lett, a férfiaknál pedig Györgydeák Apor teqballos világbajnok végzett az élen. Az év edzőjének Jakab Zoltánt, az udvarhelyi teremlabdarúgók edzőjét, az év csapatának pedig a nemzetközi porondon is remeklő Székelyudvarhely Asztalitenisz Klubot választották.
Az ifjúsági korosztályban Bartalis Henrietta hódeszkás, és Toró Dávid asztaliteniszező végzett az élen. A kupát és bajnoki címet is elhódító Futsal Klub Székelyudvarhely U19-es gárdája lett a tavaly év ifjúsági csapata, az utánpótlásedzőknél pedig Katona László érdemelte ki az első helyet. Veress Erna paraúszó kapta az év fogyatékkal élő sportolójának járó díjat, életműdíjjal tüntették ki Laczkovics Magyari Mária 67-szeres válogatott kézilabdázót, Post Mortem díjjal tisztelegtek a tavaly elhunyt Nagy Ferenc, az udvarhelyi asztalitenisz meghonosítójának elévülhetetlen érdemei előtt.
Díjazták a tavalyi év sportpillanatát is: a Székelyudvarhelyi FC második ligás selejtezője egyedi momentumot jelentett tavaly a város sportéletében. A gálát megelőző internetes jelölések alapján Dobes Zoltán ökölvívóedző lett a közönségkedvenc, az egészséges életmódra való nevelés kategóriában pedig a VSK Székelyudvarhely Ko­risuli programját tartották díjra érdemesnek, továbbá öt sportoló (Hilbel Roland, Buti László, Fejér-Konnert András, Csizmadi Mihály Zsolt, Gál-Joó Melánia) teljesítményét  különdíjjal ismerték el.
Hargita Megye Tanácsa Keresztes Lajos-díjakkal jutalmazta az FK Székelyudvarhely U19-es csapata, Katona László birkózóedző, Kaffai Kriszta és Lőrincz Magor birkózó és Veress Erna paraúszó tavalyi sikereit.

Hodgyai István

A Sportgála díjazottjai
Az év férfi sportolója: Györgydeák Apor (teqball).
Az év női sportolója: Fazakas Bíborka (terepfutás).
Az év csapata: ISK-SZAK Székelyudvarhely (asztalitenisz).
Az év edzője: Jakab Zoltán (teremlabdarúgás).
Az év utánpótlás női sportolója: Bartalis Henrietta (hódeszka).
Az év utánpótlás férfi sportolója: Toró Dávid (asztalitenisz).
Az év utánpótlás csapata: Futsal Klub Székelyudvarhely U19.
Az év utánpótlás edzője: Katona László (birkózás).
Az év fogyatékkal élő sportolója: Veress Erna (úszás).
Életműdíj: Laczkovics Magyari Mária (kézilabda).
Post Mortem díj: Nagy Ferenc (asztalitenisz).
Különdíjak: Hilbel Roland (atlétika), Buti László (atlétika), Fejér-Konnert András (asztalitenisz), Csizmadi Mihály Zsolt (ultrafutás), Gál-Joó Melánia (hegymászás).
Az év sportpillanata: a Székelyudvarhelyi FC 2. ligás selejtezője 
Közönségkedvenc: Dobes Zoltán (ökölvívás).
Egészséges életmódra való nevelés: Korisuli Program - VSK Székelyudvarhely.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!