Hirdetés

Gálázott Brassóban az SZFC

Ötöt rúgott Brassóban az SZFC, miközben a Sepsi OSK fiókcsapata nyolccal verte a CS Păuleşti együttesét. Ezzel az udvarhelyiek – egy fordulóval a vége előtt – megnyerték csoportjukat a labdarúgó 3. Liga alsóházi rájátszásában. Az FK II. szabadnapos volt.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Gálázott Brassóban az SZFC
Csoportgyőzelmet jelentett az SZFC brassói sikere Fotó: Kids Tâmpa

Gólzáport, mérkőzésenként hétgólos átlagot hozott a hétvégén az udvarhelyiek csoportjában a labdarúgó 3. Liga alsóházi rájátszásának kilencedik, utolsó előtti fordulója.
A sort pénteken a Sepsi OSK II. nyitotta, a sepsiszentgyörgyiek nyolcat vágtak a nemrég még a csoport első helyére pályázó CS Păuleşti együttesének.
Szombaton délután két összecsapást rendeztek, a Zernyesti Olimpic 6–2-re győzött a már kiesett Kézdivásárhelyi SE ellen, a Székelyudvarhelyi FC pedig Simó Csongor mesterhármasával, Kovács Szabolcs és Marucza Csanád találataival 5–0-ra nyert a Kids Tâmpa otthonában. Brassói győzelmével a SZFC megnyerte az alsóházi rájátszást, összesítésben ötödik lett a bajnokságban, a Cenk alatti együttest pedig kieső helyre küldte. Az udvarhelyiek szombaton a Zernyesti Olimpic vendéglátójaként zárják a bajnokságot.
Az 1-es csoportban a már biztos sereghajtó FK Csíkszereda II. szabadnapos volt, a csíkiak az utolsó fordulóban a Ştiinţa Miroslava vendégeként zárják a 2022/2023-as idényt.

Alsóházi rájátszás, 9. forduló
1. csoport: Rapid Brodoc – Ştiinţa Miroslava 5–0, Viitorul Darabani – Şomuz Fălticeni 1–1. Az állás: 1. Ştiinţa 42 pont, 2. Şomuz 36 p., 3. Rapid 28 p., 4. Viitorul 27 p., 5. FK Csíkszereda II. 13 p.
5. csoport: Sepsi OSK II. – CS Păulești 8–0, Brassói Kids Tâmpa – Székelyudvarhelyi FC 0–5, Zernyesti Olimpic – Kézdivásárhelyi SE 6–2. Az állás: 1. Székelyudvarhelyi FC 44 p., 2. Păulești 38 p., 3. Sepsi OSK II. 32 p., 4. Olimpic 31 p., 5. Kids Tâmpa 28 p., 6. Kézdivásárhelyi SE 21 p..



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!