Hirdetés

Gálázott Brassóban az SZFC

Ötöt rúgott Brassóban az SZFC, miközben a Sepsi OSK fiókcsapata nyolccal verte a CS Păuleşti együttesét. Ezzel az udvarhelyiek – egy fordulóval a vége előtt – megnyerték csoportjukat a labdarúgó 3. Liga alsóházi rájátszásában. Az FK II. szabadnapos volt.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Gálázott Brassóban az SZFC
Csoportgyőzelmet jelentett az SZFC brassói sikere Fotó: Kids Tâmpa

Gólzáport, mérkőzésenként hétgólos átlagot hozott a hétvégén az udvarhelyiek csoportjában a labdarúgó 3. Liga alsóházi rájátszásának kilencedik, utolsó előtti fordulója.

HirdetésA sort pénteken a Sepsi OSK II. nyitotta, a sepsiszentgyörgyiek nyolcat vágtak a nemrég még a csoport első helyére pályázó CS Păuleşti együttesének.
Szombaton délután két összecsapást rendeztek, a Zernyesti Olimpic 6–2-re győzött a már kiesett Kézdivásárhelyi SE ellen, a Székelyudvarhelyi FC pedig Simó Csongor mesterhármasával, Kovács Szabolcs és Marucza Csanád találataival 5–0-ra nyert a Kids Tâmpa otthonában. Brassói győzelmével a SZFC megnyerte az alsóházi rájátszást, összesítésben ötödik lett a bajnokságban, a Cenk alatti együttest pedig kieső helyre küldte. Az udvarhelyiek szombaton a Zernyesti Olimpic vendéglátójaként zárják a bajnokságot.
Az 1-es csoportban a már biztos sereghajtó FK Csíkszereda II. szabadnapos volt, a csíkiak az utolsó fordulóban a Ştiinţa Miroslava vendégeként zárják a 2022/2023-as idényt.

Alsóházi rájátszás, 9. forduló
1. csoport: Rapid Brodoc – Ştiinţa Miroslava 5–0, Viitorul Darabani – Şomuz Fălticeni 1–1. Az állás: 1. Ştiinţa 42 pont, 2. Şomuz 36 p., 3. Rapid 28 p., 4. Viitorul 27 p., 5. FK Csíkszereda II. 13 p.
5. csoport: Sepsi OSK II. – CS Păulești 8–0, Brassói Kids Tâmpa – Székelyudvarhelyi FC 0–5, Zernyesti Olimpic – Kézdivásárhelyi SE 6–2. Az állás: 1. Székelyudvarhelyi FC 44 p., 2. Păulești 38 p., 3. Sepsi OSK II. 32 p., 4. Olimpic 31 p., 5. Kids Tâmpa 28 p., 6. Kézdivásárhelyi SE 21 p..

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!