Hirdetés

Fúziós dzsessz hallgatására csábítanak

Az Ineffable zenekar újabb egyedi koncertet ad vasárnap este hét órától a csíkszeredai Művészetek Házában. Az esemény sztármeghívottja ezúttal A. G. Weinberger, a romániai bluesközösség egyik legmeghatározóbb személyisége.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Fúziós dzsessz hallgatására csábítanak
A fiatalokból álló Ineffable zenekar A. G. Weinbergerrel együtt koncertezik Fotó: Ineffable zenekar

A Ineffable zenekar az erdélyi zenei paletta üde színfoltja. A csíkszeredai, madéfalvi és borszéki fiatalokból álló együttes fúziós dzsesszt játszik, ugyanis a dzsessz egy szabad műfaj, amely bármikor megengedi, hogy változtassanak dalaikon, ők pedig az önkifejezés teljes szabadságában hisznek. Ezt néha hiphoppal, funkyval keverik, ezért saját elmondásuk szerint nehéz meghatározni, pontosan milyen zenét játszanak.

A 2016-ban alakult együttes tagjai: Regián Réka Kata, aki énekel és fuvolázik, Zsigmond Pál billentyűkön zenél, Szereceán Tihamér basszusgitáron és synthbasson, illetve Szereceán Osszián dobokon játszik.

Az Ineffable zenekar egyedi koncertje vasárnap este hét órától lesz a csíkszeredai Művészetek Házában. A többszörösen díjazott dzsessztrombitás, zeneszerző, Barabás Lőrinc és a több Grammy-díjjal is rendelkező zongorista, zeneszerző, Bill Laurance után sztármeghívottjuk ez alkalommal A. G. Weinberger, aki frontember, vokalista, producer és nemzetközi bluesnagykövet, a romániai bluesközösség egyik legmeghatározóbb személyisége. Országos turnéin rendszeresen zsúfolásig telt házak várják, és kiemelkedő visszajelzést kapott egyesült államokbeli, német és izraeli fesztiválszerepléseiről is. A zenész Nagyváradról származik, a műfaj kelet-európai elterjesztéséért vívott monumentális erőfeszítései mellett grandiózus testalkata, színpadi jelenléte miatt is igazi óriásnak mondható. Pályafutása során színpadra lépett Al Di Meolával, John Mayallal, Chick Coreával és James „Blood” Ulmerrel. Mint az egyetlen nem amerikai fellépő az 1998-as memphisi Bluestock National Blues Convention műsorában olyan nevek mellett szerepelt, mint Leon Russell, Son Seals, Little Milton és Hubert Sumlin. Amellett, hogy a blues és a jazz romániai népszerűsítésén fáradozott, A. G. Weinberger több mint húsz színházi darabot zeneszerzőként is jegyez, melyeket világhírű román társulatoknak (Bulandra Színház és Román Nemzeti Színház) készített.

Jegyek elővételben a bilete.ro oldalon vásárolhatók, egy belépő ára 35 lej.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!