Hirdetés

Fűtésszámla is fizethető az energiakártyákkal

Csütörtöktől lehet a távhőért is fizetni az energiautalványokkal – közölték érdeklődésünkre a gyergyószentmiklósi postahivatalnál.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Fűtésszámla is fizethető az energiakártyákkal
Illusztráció Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Kérdésünkre elmondták: a postahivatal munkatársai a helyi közmű által kiállított számla értékéből kivonják az ivóvíz- és csatornadíjat, így lehet külön kifizetni a fűtésre és melegvíz-előállításra használt hőszolgáltatás árát az utalvánnyal. Mint részletezték: az eljárás időigényes, emiatt előfordul torlódás az ablaknál.

Ha energiakártyával szeretnének fizetni, az ügyfeleknek az utalvány mellett a számlát és a személyi igazolványukat is fel kell mutatniuk. Fontos tudnivaló az is, hogy a víz- és csatornadíj értékét a közmű pénztáránál vagy más kifizetőpontokon külön kell törleszteni.

Mint arról korábban beszámoltunk, Gyergyószentmiklóson okozott némi fejtörést a tény, hogy ugyanaz a cég a víz- és hőszolgáltató, és valamennyi szolgáltatását egyszerre számlázza ki. Mostanra sikerült tisztázni a teendőket, így az érintettek már nemcsak a villany- vagy gázszámlát törleszthetik a postahivatalban utalványaikkal.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!