Hirdetés

Frontálisan ütközött két autó Csíkrákos és Csíkmadaras között, egy személy a roncsok közé szorult

Frontálisan ütközött két személygépkocsi az E578-as jelzésű európai úton Csíkmadaras és Csíkrákos között péntek délelőtt. 

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 1 perc
Frontálisan ütközött két autó Csíkrákos és Csíkmadaras között, egy személy a roncsok közé szorult
Fotó: László F. Csaba

A Hargita megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint a baleset következtében öten megsérültek, közülük három személyt szállítottak kórházba, kettőt pedig a helyszínen láttak el. 

Egy személyt az autó roncsai közül kellett kiszabadítani.

A forgalmat mindkét irányban lezárták, a baleset bekövetkezte után körülbelül egy órával nyitották meg egyik irányban az említett útszakaszon. A balesethez a tűzoltóság, a rohammentő-szolgálat (SMURD), valamit a Hargita Megyei Mentőszolgálat egységei szálltak ki.

László F. Csaba

Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezérigazgatója érdeklődésünkre közölte, az első diagnózis szerint a három kórházba szállított személy közül ketten könyebben sérültek meg, míg a roncsok közé szorult személy súlyosabban, gerincsérülést szenvedett.

László F. Csaba

László F. Csaba

László F. Csaba

Frissítés:

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság utólagos tájékoztatása szerint a balesetben érintett sofőrök egyike egy 34 éves férfi, a másik pedig egy 57 éves férfi. Előbbi mellett egy 21 éves férfi, utóbbi mellett pedig egy 30 éves nő, illetve egy 68 éves férfi ült. Mindkét sofőrnél negatív lett az alkoholteszt eredménye. A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés ügyében folytat nyomozást.

Kövessen a Facebookon!