Hirdetés

Kedves Olvasó!

HN-információ
Kedves Olvasó!
Fotó: RMDSZ/Facebook

Azt tapasztaltam az országot járva, hogy az emberek: idősek és fiatal felnőttek, diákok és pedagógusok, vállalkozók és gazdák nem bíznak az államban. Mert nő az állam. A fejünkre nő! És minél nagyobb lesz, annál kevesebb tiszteletet kapunk mindannyian. Lenéz, megaláz, büntet, szekál. Úgy viselkedik, mintha mi lennénk érte, és nem ő értünk.
A jelenlegi kapkodás, ködösítés és kiszámíthatatlanság helyett józan megoldásokat, józan intézkedéseket, józan működést akarunk! Kormányzati prioritásaink ezeket tartalmazzák. Tudjuk, mi a dolgunk. Ehhez kérjük a magyar emberek támogatását.
Öt pontban foglaltuk össze a józan ész programját.

1. Esélyt és támogatást a fiatal családoknak!

Több bölcsődét a gyerekeknek, rugalmas munkavégzést a fiatal anyáknak, lakástámogatást a családoknak.

2. Mindent a diákokért!

Kevesebb tanórát és több tehetséggondozást. Erősebb szakoktatást, méltányos érettségit, jobb románnyelv-tanítást.
3. A betegek érdeke az első!

Elektronikus várólistákat a kórházi sorok ellen. Háziorvost minden településen. Bizalmat és támogatást a pályakezdő orvosoknak, nem rezidensvizsgát.

4. Megbecsülést az adófizetőknek, erőt a vállalkozóknak!

Legyen rend: az ügyeseket segítsék, az ügyeskedőket büntessék. A polgár nem postás. Kevesebb adót a munkára. Több hitelt és pályázati támogatást a vállalkozásoknak. Kevesebb multit, több helyit.
5. Többet a polgárnak, kevesebbet az államnak, tiszteletet a magyaroknak!

Szolgáljon, ne szekáljon az állam. Kevesebb papírtologató bürokratát, ingyenes papírokat. Több helyi, és kevesebb bukaresti döntést. Regionális kétnyelvűséget, nem packázást. Visszaszolgáltatást, nem visszaállamosítást.

Olvasd el a tervünket a kelemenhunor.ro oldalon!


Kelemen Hunor



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!