Drágul a szemétszállítás

A gyergyóremetei integrált hulladékkezelési központ meg­nyitása következtében emelkedik a hulladékszállítási díj az udvarhelyszéki településeken, köztük Fel­ső­bol­dogfalva községben is. Zsom­bori Levente polgár­mes­ter közölte, a szemétszál­lítási díj ezután 17,5 lejre nő a község­ben, és továbbra is kéthetente szállítják el a hulladékot a településekről.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Drágul a szemétszállítás
Többet kell fizetni a köztisztasági szolgáltatásért. Hatékonyabb, de drágább Fotó: Felsőboldogfalva Polgármesteri Hivatala

Augusztus elsejétől jelentős mértékben emel­kedett a szemétszállítási díj Felsőboldogfalván, közölte a helyi polgármesteri hivatala. Zsombori Levente, a község polgármestere a Hargita Népének elmondta, az eddigi 10,15 lejről 17,5 lejre emelkedett augusztus elsejétől a havi szemétszállítási díj, személyekre leosztva. A községvezető ismertette, a szemétszállítási vállalat azért drágított a díjszabáson, mert megkezdte működését a gyergyóremetei integrált hulladékkezelési központ, és ezután a község szemetét oda fogják szállítani. A megemelkedett összeg fedezi a szemét elszállítását a hulladékkezelési központba, a helyszínen való tárolását és a válogatását. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Felsőboldogfalva községben a szemétszállítási díjat az éves adóval együtt fizeti a lakosság, ezért a drágítás következtében azok az adófizetők, akik már eleget tettek adófizetési kötelezettségüknek, most ismét fizetésre kényszerülnek. Azok, akik még nem fizették ki erre az évre a helyi adóikat és illetékeiket, augusztusig az addig érvényben lévő szemétdíjat fizetik, utána az emeltet, közölte lapunkkal Zsombori Levente polgármester. 
Felsőboldogfalva községben kéthetente szállítja el a szemetet az illetékes RDE Harghita szemétszállító vállalat, külön a háztartási hulladékot és külön a szelektíven gyűjtött szemetet. 
A szemétdíj emelkedésével kapcsolatosan megkerestük az RDE Harghita szemétszállítási vállalatot is, ám őket lapzártánkig nem sikerült elérnünk. Weboldalukon található információ a drágítással kapcsolatosan, melynek okaként szintén az új integrált hulladékgazdálkodási rendszer nagyobb költségeit említik. A tarifa emelése minden olyan települést érint, ahonnan az RDE Harghita szállítja el a szemetet, így Felsőboldogfalva mellett Székelyudvarhely, Szentegyháza, Székely­keresztúr, Szent-
­áb­rahám, Farkaslaka, Pa­rajd, Székelyderzs, Oroszhegy, Fe­nyéd, Máréfalva, Szé­kely­var­ság, Siménfalva, Etéd, Ká­nyád, Kápolnásfalu és Bögöz is érintett.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!