Hirdetés

Megoldás a vízhiányra

A község falvaiban évente tapasztalható vízhiányt szeretné kiküszöbölni Székelyderzs önkormányzata a vízhálózat bővítésével. A beruházást az Anghel Saligny országos program támogatásával valósítják meg.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Megoldás a vízhiányra
Derzsi utcakép. Vízhálózat épül Fotó: Székelyderzs Polgármesteri Hivatala

Hamarosan elkezdődik a vízhálózat építése  Székelymuzsna és Székelyderzs települések között, közölte Székelyderzs Község Polgármesteri Hivatala, megjegyezve, hogy az Agyagfalváról Székelymuzsnába vezető hálózat bővítéséről van szó. A beruházással szeretnének megoldást találni az előző években tapasztalt vízhiányra, és elkerülni a források elapadása okozta kellemetlenségeket.
A számítások szerint napi hatvan köbméter vizet továbbít majd a község felé az agyagfalvi állomás, kiszolgálva Székelyderzset és Székelymuzsnát egyaránt. Az önkormányzat közlése szerint a munkálatok során mezei utak alatt fektetik le a csöveket, az érintett szakaszokat a beruházás befejezte után helyreállítják. A nyomvonalat a Halaszerdőn keresztül jelölték ki, Kata kútja és Tövis érintésével érkezik majd a víz a szálasi új víztározóba. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A vízhálózat bővítésére az Anghel Saligny program révén 1,6 millió lej támogatásban részesül az önkormányzat, az önrész hozzávetőleg 83 ezer lej. A közbeszerzési eljáráson három cég tett ajánlatot a települések közti vízhálózat megépítésére. Ha nem lesz fellebbezés, már ebben a hónapban megköthetik a kivitelezési szerződést a nyertes céggel. 
Az új hálózat hossza 5,6 kilométer, az építkezési engedély két évre szól, de az önkormányzat számításai szerint fél év alatt elvégezhetik a munkát.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!