Hirdetés

Trianon óta hiánycikk a most megjelent interjúkötet

Bemutatták Csíkszeredában a Kárpátországi szolgálat című interjúkötetet, amelyben a Kárpát-medence történelmi egyházainak magyar főpásztoraival, jeles egyházi személyiségekkel készült beszélgetések olvashatók.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Trianon óta hiánycikk a most megjelent interjúkötet
Tóth László főkonzul köszöntötte a jelenlevőket a Lázár-ház eskütermében. Sokan érdeklődtek Fotó: Borbáth Kata

Szerbiában, Szlovákiában, Kárpátalján, Ausztráliában, Magyarországon és Romániában élő és tevékenykedő jeles egyházi személyiségekkel készült interjúk olvashatók a Kárpátországi szolgálat című kötetben, amelyet a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete adott ki.

Csíkszeredában csütörtök délután mutatták be a kötetet Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán, ahol a kötet ötletgazdája, Galbács Pál beszélgetett ft. Kovács István unitárius püspökkel, nt. Zelenák József evangélikus esperessel, ft. Berszán Lajos ny. római katolikus plébánossal és Sarány István szerkesztővel. Mint Sarány István közölte a jelenlevőkkel, az unitárius, református, görögkatolikus, római katolikus és evangélikus felekezethez tartozó egyházi személyiségekkel készült interjúkból kiderül, hogy milyen nehézségekkel néznek szembe a lelki vezetők, és Galbács Pál szerint az interjúkban elmondottak rámutatnak, hogy

a magyarok szétszabdaltságukban is együvé tartoznak, hiszen közös a nyelvük, kultúrájuk, történelmük, közösek az érzelmeik, közös a keresztény hitük, akkor is, ha más-más felekezethez tartoznak.

Hangsúlyozta, hogy az ökumenikus szellemben készült interjúkötet Trianon óta hiánycikk a Kárpát-medencében.

Borbáth Kata





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!