Hirdetés

Elfogadták Borboly Csaba jelentését

Február 8-án jelentős többséggel elfogadták Borboly Csaba jelentését a Régiók Bizottsága (COR) környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiaügyi (ENVE) szakbizottsági ülésén – közölte pénteken a Hargita megyei önkormányzat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Elfogadták Borboly Csaba jelentését
Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A közlemény szerint A biológiai sokféleség védelme és a nagyragadozókkal való együttélés Európában – kihívások és lehetőségek a helyi és regionális önkormányzatok számára című jelentés 39 pontban foglalja össze, hogyan lehetne európai uniós szinten egységesen kezelni a nagyragadozók kérdéskörét.


Hirdetés

A közlemény Borboly Csaba megyeelnököt idézte. Eszerint az elöljáró hangsúlyozta, hogy nem lehet leegyszerűsíteni a medvekérdést csak annyira, hogy lövünk vagy nem. A jelentésben is szerepel, hogy az emberi életek védelme kell hogy elsődleges legyen, ha egy nagyragadozó lakott területen jelenik meg és potenciálisan fenyegetést jelent az ott élő emberekre. „Ez egy komplex kérdéskör, amiben minden szempontot figyelembe kell venni. Szólnia kell az emberi életekről, azokról a gazdákról, akik 24 órát dolgoznak, a haszonállatokat őrző kutyákról, a bürokrácia csökkentéséről és arról, hogy amelyik ország nem tesz megfelelő lépéseket ebben a témakörben, azt felelősségre kell vonni” – idézték Borboly Csabát.

Bizonyos régiókban, akárcsak Hargita megye vidéki térségeiben, a nagyragadozók és az emberi tevékenységek együttélése tekintetében komoly kihívásokkal kell szembenézni. A jelentés támogatja az e kihívások kezelésére irányuló határozott uniós, nemzeti, regionális és helyi szintű erőfeszítéseket – áll a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!