Tudnak játszani

Tehetséggondozásra fókuszáló táborok zajlanak a Kinder Fókusz Egyesületnél. Különböző életkorú gyerekek szórakoznak s tanulnak együtt a szabadban, jókedvűen.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tudnak játszani
Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Széles a táborkínálat a gyer­gyószentmiklósi Kinder Fókusznál: a nyár első felében a tehetséggondozásra fektetik a hangsúlyt. A vakáció kezdetén indították a Vakáció másként programot, amelynek keretében előbb Tehetséggondozó tábort tartottak, a múlt héten pedig a Ki a szabadba! témájú tábor zajlott. Amint azt a zárómozzanaton Ardelean Ildikó, a tábor vezetője elmondta a gyerekeknek, céljuk volt bebizonyítani, hogy a mai gyerekek igenis tudnak játszani. Sőt, játékokat is könnyedén kitalálnak.

– Kitűnő ötleteik voltak a gyerekeknek, olyan egyszerű, de társaságban jól hasznosítható játékokat találtak ki, amelyeket a következő táborokban, más foglalkozásokon is tudunk hasznosítani

– közölte Ardelean Ildikó táborvezető.
Ilyen a röplabdára hasonlító vizeslufi-adogató, vagy a tüdőt próbára tevő adogató játék, amelynek során poharakat kell egymásba helyezni kézhasználat nélkül, felfújt, majd leeresztett lufi segítségével. Csapatban, versenyszerűen vagy egyénileg, időméréssel is művelhető. 6-13 éves korú gyerekek találták ki, és hamar kiderült, igencsak szórakoztató.
A szervezők szerint azzal, hogy játékokat terveznek, stratégiai feladatokat oldanak meg a gyerekek, fejlődnek készségeik, képességeik, anélkül hogy nagy megterhelés érné őket a vakációban. A nyár második felében az iskolára terelik vissza majd a diákokat, román kommunikációs, matematika-, valamint sakk- és Gazdálkodj okosan tábor is lesz még a Kinder Fókusznál. Rendezvényeikre sikeresen pályáztak Hargita Megye Tanácsánál, így a költségek is kevésbé megterhelők a családoknak.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!