Hirdetés

Fontos a robbanékonyság

Fiatal sportoló tehetségeket felvonultató sorozatunkban ezúttal a Csíkszeredai Sportklub gyorskorcsolyázóját, Csillag Adriennt mutatjuk be.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Fontos a robbanékonyság
Családi példa irányította a gyorskorcsolyázás felé Fotó: Csillag Adrienn személyes archívuma

A 18 éves csík­sze­re­dai Csillag Adrienn első osztályos kora óta gyors­kor­cso­lyá­zik. A sport­ág­hoz családi példán keresztül vezetett az útja.
– Azért választottam a gyorskorcsolyát, mert mindig is szerettem korcsolyázni és szerettem volna kipróbálni magam valamilyen sportban. Mivel a testvérem már előttem elkezdett gyorskorcsolyázni, így nekem is erre esett a választásom – mondta Adrienn, majd hozzátette: legnagyobb példaképe amióta elkezdte a korcsolyázást, jelenlegi edzője, Szőcs Renáta és 2019 óta Suzanne Schulting.
Adrienn személyes kedvenceit is szívesen megosztotta. Így megtudtuk, hogy kedvenc színei a kék, a fekete és a piros, legjobban azt szereti, ha spagetti vagy hal kerül az asztalra. Szívesen tölti idejét a Pinterest és az Instagram applikációkkal, a suliban pedig a magyar és a német tantárgyak a favoritjai. Szívesen hallgat zenét, kedvenc előadói Majka, Kowalsky meg a Vega és a BSW.
Szabadidejében szeret biciklizni, körmöket készíteni és a barátaival lenni. Ha pedig „nagy lesz”, szeretne a sporttal kapcsolatos munkát találni. Céljai felé haladva nem feledkezik el a kedvenc idézetében álló igazságról, amely így hangzik: „Nem maga a verseny, hanem az edzések az igazi munka. A verseny már csak egy jutalom saját magunktól mindazért a munkáért, amelyet addig elvégeztünk” (Joel H. Cohen).
– Legemlékezetesebb ko­ris emlékem talán az, amikor megkaptam a gyorskorcsolyámat és megtanultam vele korcsolyázni, de a külföldi versenyek is emlékezetesek maradnak, mert ott hoztam minden távon a legjobb időeredményeimet – idézte fel Adrienn, aki szerint ebben a sportágban az a legnehezebb, hogy nagyon kitartónak és robbanékonynak kell lenni.
– Azok számára ajánlom a gyorskorcsolyát elsősorban, akik szeretnek korcsolyázni és szeretik a hideget és egyben azoknak, akik gyorsak és robbanékonyak, mert ebben a sportban ezen van a   hangsúly szerintem – szögezte le Csillag Adrienn.

Nagy Emese



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!