Hirdetés

Folytatják az óvodaközpont korszerűsítését

Elhárult minden akadály, folytathatják Gyergyócsomafalván a Csalóka óvodaközpont felújítását és bővítését. Aláírták a kivitelezési szerződést kedden reggel, hamarosan nekifognak a munkának, hogy jövőre elkészüljön a korszerű tanintézet.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Folytatják az óvodaközpont korszerűsítését
Régóta várt beruházás kezdődhet el Csomafalván. Korszerű óvodával gazdagodik a község Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Régóta elkezdték felújítani Csomafalván az óvodát, a beruházás azonban nem haladt a terv szerint, ugyanis nem várt akadályokkal szembesült a helyi önkormányzat. Amint arra Márton László Szilárd, Gyergyócsomafalva polgármestere emlékeztetett: uniós pályázatból kezdték el a felújítást, a korábbi tervezőcég azonban egy nagy mennyiségű anyagot elfelejtett beleírni a beruházás tervébe. Ezt sem a finanszírozó, sem más ellenőrző szervek nem vették észre időben, csupán a kivitelezés során derült ki, hogy hibás a terv. Az önkormányzat szerződést bontott a tervező vállalattal, amely akkor vállalta, hogy ingyenesen aktualizálja a dokumentumokat, de ezt nem tette meg a közel egyéves határidő lejárásáig. A szerződésbontás után a helyi tanács másik tervezőirodát bízott meg azzal, hogy az épület jelenlegi állapotából kiindulva folytassa a tervezést. Tavasszal elkészült az új terv, el is fogadta a pályáztató, mostanra pedig a kivitelezés közbeszerzési eljárása is véget ért.

Barabás-Pál Hajnalka

Gyergyóremetei céggel kötött szerződést a polgármesteri hivatal kedden reggel a média munkatársai jelenlétében, a munkálatra kilenc hónap áll a vállalat rendelkezésre.

– Az elképzelésünk az, hogy 2024 szeptemberében már itt kezdjék a tanévet az óvodások – mutatott rá a polgármester.

Teljes mértékben támogatja Csomafalvát a Gyergyó-területi RMDSZ ebben a projektben, biztosította a polgármestert a szerződéskötéskor jelen levő Barti Tihamér területi elnök.

– Nagyon fontos, hogy ez a beruházás befejeződjön. Az önrészhez szükséges forrásokat megpróbáljuk az RMDSZ segítségével előteremteni, hogy minél kevésbé terhelje a helyi költségvetést – közölte a területi elnök.

A beruházás költségei meghaladják a kilencmillió lejt, a pályázati forrásból elnyert támogatás összege azonban mindössze 2,5 milliót lej.

Az 1907-ben épült egykori községházában a munkálatok elkezdéséig óvoda működött: a beruházásnak köszönhetően korszerű óvodaépület épül, teljes mértékben berendezik és ellátják didaktikai felszereléssel. A négy óvodai csoportnak szánt terem mellett sóterápiás szoba, egészségügyi ellátó, konyha és mosoda is helyet kap az épületben.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!