Hirdetés

Folytatja a munkát a Tölgyesi Pszichiátriai Kórház vezetője

Csibi Veronica marad a Tölgyesi Pszichiátriai Kórház vezetője azt követően, hogy sikeresen szerepelt az igazgatói állásra kiírt versenyvizsgán – közölte kedden a Hargita megyei önkormányzat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Folytatja a munkát a Tölgyesi Pszichiátriai Kórház vezetője
A tölgyesi kórház épülete Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A közlemény szerint a február 28. és március 7. között megtartott versenyvizsgát vette sikerrel a Hargita Megye Tanácsa alárendeltségébe tartozó Tölgyesi Pszichiátriai Kórház jelenlegi igazgatója.

Mint részletezték, a megmérettetés egyik része a menedzsmentterv bemutatásából és értékeléséből állt. Csibi Veronica közgazdász az eredmények alapján teljesítette a munkakör betöltéséhez szükséges elvárásokat. A közlemény szerint 2010 óta megbízott igazgatóként látja el a kórház vezetését, ez idő alatt lényegesen javította az intézményben fellelhető hiányosságokat, pályázati forrásokat szerzett az intézmény rehabilitációjára, az infrastruktúra javítására, az intézmény eszköztárának bővítésére, korszerűsítésére.
A bemutatott menedzsmentterv szerint az intézményvezető célja, hogy folyamatosan javítsa a kórház a szolgáltatásainak a minőségét úgy, hogy a páciens szakszerű ellátására helyezik a hangsúlyt. A cél érdekében a következő intézkedéseket tervezik: folytatják a kórházi terek és épületek rehabilitációját, az engedélyek és a jóváhagyások fenntartását kórházi szinten, a belső irányítási rendszerrel összefüggő minőségirányítási rendszer folyamatos fejlesztését, valamint az orvosi szolgáltatások minőségének javítását, a betegek elégedettségének és biztonságának növelését az orvos-beteg-kórház kapcsolat javítása révén.

A közlemény szerint a Tölgyesi Pszichiátriai Kórház vezetője ugyanakkor szeretne több anyagi támogatást szerezni európai uniós forrásokból, hogy javítsák a kórház épületeinek energiahatékonyságát, mert ezáltal csökkennének az intézmény napi kiadásai is.

A közlemény Borboly Csaba megyeelnököt idézte: „Az egyik prioritásunk az orvosi infrastruktúra fejlesztése és a betegek minőségi egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésének javítása. Ezért örülök, hogy a Tölgyesi Pszichiátriai Kórház jelenlegi igazgatója olyan személy, akinek világos elképzelései és céljai vannak az egészségügyi ellátás támogatására és az orvos-beteg kapcsolat javítására. Több mint tízéves tapasztalattal, a kórházi csapattal együtt felbecsülhetetlen értékű munkát végeznek a közösség érdekében” – fogalmazott az elöljáró a közlemény szerint.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!