Hirdetés

Filmvetítéssel, színházi előadással és Berecz Andrással ünnepelnek

Több kulturális rendezvénnyel készül a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ a magyar kultúra napja idei megünneplésére január 19–21. között. Az érdeklődők filmvetítésre ülhetnek be, meghallgathatják Berecz Andrást, és színházi előadásra is mehetnek ezeken a napokon.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 2 perc
Filmvetítéssel, színházi előadással és Berecz Andrással ünnepelnek
Sajtótájékoztatón ismertették a magyar kultúra napján várható programkínálatot Fotó: Fórika Dóra

Három kulturális eseményt szervez a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ a magyar kultúra idei napján hangzott el a szervezők keddi sajtótájékoztatóján. A Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárral együttműködve filmvetítéssel egybekötött rendezvényt tartanak január 19-én, csütörtökön, 18 órai kezdettel. A rövid köszöntőbeszédek után Kolcsár Dániel lép fel, aki Johann Sebastian Bach egyik zongoradarabját játssza el, majd a Föltámadott a tenger című archív magyar filmet vetítik a könyvtár emeletén. A színes történelmi játékfilm Petőfi Sándor és Bem József személyiségét mutatja be – tájékoztattak a szervezők.

Vincze Csilla, a városi könyvtár igazgatója elmondta, tavaly vásároltak hetven új széket, illetve egy nagy képernyős televíziót is, így jó minőségben, kényelmesen láthatják a filmet az érdeklődők.

Január 20-án 19 órától Berecz András látogat el Gyergyószentmiklósra, a Szent István-plébániára, az Isten bolondja című előadásával. A néhai Szamaras Jóska és Hazug Pista humoros, hitet erősítő történeteit dolgozza fel a szervezők közlése szerint. Jegyek kaphatók elővételben a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ székhelyén, illetve a Szent István-plébánián. Továbbá a Figura Stúdió Színház január 21-én játssza a Boldogtalanok című előadását a gyergyóalfalvi Petőfi Sándor Művelődési Házban, 19 órai kezdettel. A jegyek megvásárolhatók a művelődési házban vagy online.

Kövessen a Facebookon!