Hirdetés

Fiatalok a parketten

A megyében először szervez táncversenyt a gyergyószentmiklósi Brill Dan­ce Táncstúdió Beat Cup Dan­ce Competition névvel. Az első First King nevű kupát március 4-én tartják, Gyergyószárhegyen.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 2 perc
Fiatalok a parketten
Hazahozzák a külföldi vetélkedők hangulatát Fotó: Brill Dance

Első alkalommal szerveznek táncversenyt Hargita megyében. A Beat Cup Dance Competition elnevezésű megmérettetés-sorozat First King nevű kupáját március 4-én tartják a gyergyószárhegyi sportcsarnokban – tájékoztatott Kovács Andrea főszervező, a Brill Dance Táncstúdió vezetője.

– A gyergyószentmiklósi Brill Dance Táncstúdió csapata kilenc éve jeleskedik külföldi megmérettetéseken. Mivel a környéken, főleg a megyében, nem szerveznek ilyenfajta vetélkedőket táncosoknak, úgy gondoltam, szer­vezek itthon egy versenyt, külföldi mintára, az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat kamatoztatva. Célunk itthon is összefogni a tánciskolákat, tapasztalatot adni a versenyzőknek – fogalmazott a főszervező.

A szombati rendezvényre többek között Bukarestből, Brassóból, Sepsiszentgyörgyről, Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, valamint a környékbeli iskolákból érkeznek táncosok.
Gyerekektől a felnőttekig, egyéni és csapat kategóriákban mérettetik meg magukat a versenyzők a négytagú zsűri előtt. A versenyzők több műfajban – balett, hiphop, modern, akrobatikus és  mazsorett – mutatnak be koreográfiát. A produkciókat Moșu Norbert László gyergyószentmiklósi színész, Miklós Attila, a sportiskola oktatója, valamint egy-egy csíkszeredai és magyarországi táncoktató, Tóth Larissa és Zsombori Beáta pontozza.

A díjazás korosztályonként és kategóriánként működik, a verseny fő First King-trófeáját a legügyesebb csapat kapja, amely egyúttal részvételt nyer a nyíregyházi Revolution Cup nemzetközi minősítő táncversenyére.

– A Beat Cup keretében évente két alkalommal szerveznénk megmérettetéseket. A következő alkalmat novemberre tervezzük, hogy legyen idejük felkészülni a jelentkező csapatoknak – tette hozzá Kovács Andrea.

A verseny nyitott a nézők számára is, a belépő ára felnőtteknek 20, gyerekeknek 15 lej, 5 éven aluliaknak ingyenes.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!