Hirdetés

Fényvisszaverő utcanévtáblákat szerelnek fel

Új fényvisszaverő, kétnyelvű utcanévtáblákat helyeznek ki Csíkszeredában, tájékoztattak a város elöljárói csütörtök délelőtt, a város központjában megtartott sajtótájékoztatójukon. Az utcanévtáblák cseréjére egy korábbi bírósági ítélet miatt van szükség.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Fényvisszaverő utcanévtáblákat szerelnek fel
Megmutatták az új utcanévtáblákat Fotó: László F. Csaba

Korábbi bírósági döntés miatt Csíkszereda Városháza el kellett hogy távolítsa a kihelyezett utcanévtáblákat. A bíróság indoklása szerint azok nem tettek eleget a kétnyelvűséget szabályozó törvény előírásainak, ezt tudomásul vették, és most kicserélik őket – közölte Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere.

– Az utcanévtábla-cserét gondosan előkészített tervek alapján hajtottuk végre, a város címerét és a kétnyelvűséget szem előtt tartva. Sőt a zöld és fehér színű táblák érdekessége, hogy fényvisszaverő tulajdonságuknak köszönhetően éjszaka is jól láthatók lesznek – részletezte a polgármester. Hozzátette: ez a helyszínre kiérkező mentőszolgálat dolgozóinak is megkönnyíti a munkáját mentéskor, könnyebben tudnak tájékozódni. 

László F. Csaba
Rögtön fel is szerelték az első utcanévtáblát

A városban első körben 688 táblát cserélnek ki, majd összesen 1330 darab táblát szerelnek fel. A következő néhány hónapban a városi kertészet munkatársai fogják elvégezni a munkát. A városban előfordul, hogy nincs lehetőség közterületen elhelyezni az utcanévtáblákat, mondta Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere.

 – Kertvárosoknál és magánházaknál a kertre és épületre kell kihelyezzék az utacanévtáblákat, ehhez kérjük a lakosság együttműködését és írásos beleegyezését. Akit nem találunk otthon, értesíteni fogjuk. Célunk, hogy közjogilag rendben legyen az új névtáblák kihelyezése – fogalmazott az elöljáró. 

Újságírói kérdésre a polgármester elmondta: az utcanévtáblákat első körben a város központi lakónegyedeiben szerelik fel, majd folytatják, és hamarosan Szécsényben, illetve a többi városrészben is felszerelik az új utcanévtáblákat.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!