Hirdetés

Félszáz rekordra számítanak

Csíkszereda ad otthont a kadét úszók rövidpályás országos bajnokságának, amely az első ilyen verseny a 25 méteres medencében a 12 és 14 év közötti sportolók számára. Az esemény fontosságát az is jelzi, hogy több rekordot is a verseny után jegyeznek fel.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Félszáz rekordra számítanak
Camelia Potec szerint Csíkszereda ismét remek házigazdának bizonyult Fotó: László F. Csaba

Először írt ki a Román Úszószövetség a kadétkorosztály számára 25 méteres medencében országos bajnokságot, a viadal házigazdája pedig Csíkszereda. A rövidpályás úszóbajnokságon 12 és 14 év közötti sportolók vesznek részt, a verseny csütörtökön kezdődött és vasárnap délután ér véget.

A szakszövetség elnöke, Camelia Potec is Csíkszeredában tartózkodott az országos bajnokság első napján, és köszönetet mondott többek között a városvezetésnek, illetve a VSK-nak, hogy mint mindig, ezúttal is remek körülményeket biztosítanak egy országos megmérettetésnek.

– Mindig szívesen jövök Csíkszeredába, mert tudom, hogy itt remek a szervezőcsapat.– mondta Camelia Potec.

Ugyan tartottak már rövidpályás versenyeket a kadétkorosztály számára, és nyilvántartja a szakszövetség az eddigi rekordokat is, de a csíkszeredai országos bajnokság után immár országosnak számítanak ezek a csúcsok.

– Az első szesszió során tizenhárom országos rekordot jegyeztünk, én úgy érzem, átlépjük a csúcsok számával az ötvenet is – mondta Camelia Potec.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!