Hirdetés

Felnőtt kosárlabdacsapat alakult Gyergyószentmiklóson

Sajtótájékoztatón mutatták be hétfőn az újonnan alakult gyergyószentmiklósi felnőtt kosárlabdacsapatot. A 16 fős keretből álló, CSS VSK névvel induló csapat a gyergyószentmiklósi sportiskola és a VSK (Városi Sport Klub) együttműködésének köszönhetően jött létre.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 1 perc
Felnőtt kosárlabdacsapat alakult Gyergyószentmiklóson
Bemutatták a gyergyószentmiklósi felnőtt kosárlabda csapatot | Fotó: Boncina-Székely Szidónia Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Történelmi pillanatnak nevezte Kercsó Zoltán edző a felnőtt kosárlabdacsapat bemutatását, és elmondta: kilencedik osztályos diákként döntött úgy, hogy edzeni, tanítani szeretne néhány kisebb, kosárlabdázni vágyó fiút, közöttük a hivatásos sportolóvá lett Lokodi Mátyást, aki a most induló felnőtt kosárlabdázók csapatkapitánya.

– A gyergyószentmiklósi felnőtt kosárlabdacsapat megléte nagy lépés és bizonyítéka annak, hogy alatta van egy jól működő rendszer, az edzők elhivatottsága és kitartó munkája révén és azoknak a gyermekeknek köszönhetően, akik ezt a sportágat választják – hangsúlyozta Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke a Basilides Tibor sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón.

Csergő Tibor, Gyergyószentmiklós polgármestere ugyancsak a csapat létrejöttének, a staféta továbbvitelének fontosságát emelte ki; Jánosi István, a sportiskola igazgatója pedig a játékosok részéről tapasztalt felelősségteljes hozzáállást hangsúlyozta és támogatásáról, az erősítés megteremtéséről biztosította az új csapatot.

A CSS VSK menedzseri feladatait Szakács Levente vállalta el, példaképeknek nevezve a csapat tagjait, akik sok gyergyói fiatalnak meghozzák majd a kedvét ennek a sportnak a választásához.

– Örömömre szolgál, hogy ezentúl egy csapatnak tudom átadni azt a tudást, amit eddig csak egyéneknek, nyári itthon tartózkodásom alatt tudtam. Úgy érzem, hogy ez a projekt teret ad a fejlődésnek, és az a küzdőszellem, a pozitív hozzáállás, amit gyakorlunk, az életben is használható lesz a játékosok számára – fogalmazott Lokodi Mátyás csapatkapitány.

A B-ligás gyergyószentmiklósi csapat az elkövetkezőkben a gyergyószárhegyi sportcsarnokban játssza mérkőzéseit, mindaddig, amíg a gyergyószentmiklósi pálya padlózatát kicserélik. A sajtótájékoztatón Kercsó Zoltán edző, a felnőtt kosárlabdacsapat megalakulásának kezdeményezője elmondta: támogatókat várnak felszerelés és sporteszközök vásárlására, valamint a légiós játékosok utazási költségeinek fedezésére. A csapat az elkövetkezőkben Jászvásár, Craiova, Nagyszeben, Kolozsvár, Bukarest és Brassó csapataival fog játszani.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!