Hirdetés

Felmérik az utazási igényeket

Felmérés készül arról, hogy hová utazna szívesen a Hargita megyei lakosság az új gyergyóremetei reptérről. A Gyergyó Területi RMDSZ elnöke tárgyalásokat folytat a légitársaságokkal a várható járatokról, ehhez szeretnék ismerni az utazóközönség elvárásait is.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Felmérik az utazási igényeket
 Felmérik, hová utaznának a megye lakói a remetei reptérről Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Online felmérést készít a Gyergyó Területi RMDSZ – jelentette be Barti Tihamér, a szövetség térségi szervezetének elnöke a remetei reptéren, csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján. Mint részletezte, a felmérésnek az a célja, hogy kiderüljön, milyen járatokra tart igényt Hargita megye lakossága.

– Már a próbarepüléskor is elmondtuk, hogy szeretnénk innen napi rendszerességű járatokat indítani Budapestre. Nagyon sok visszajelzés érkezett, hogy milyen más úti célokat szeretnének az itt élők, ezt szeretnénk egy adatsor alapján tisztábban, pontosan látni – fejtette ki Barti Tihamér.

A kérdőív a bartitihamer.ro honlapon érhető el. Külön rákérdeznek romániai, magyarországi és európai úti célokra, a válaszadónak minden kategóriánál több lehetősége is van az óhajtott úti cél megjelölésére. Barti elmondta: az AeroExpress légitársasággal előrehaladott tárgyalássorozatot folytattak a rendszeres járatokról, és más légitársaságokkal is felvették már a kapcsolatot ez ügyben.

Sajgó Csaba, a reptér menedzsere azt mondta, segítség lesz a tervezésben a kérdőíves felmérés. Az engedélyeztetett reptéren rendszeres járatok nincsenek ugyan, de – legalább az érkezés előtt 245 órával bejelentett alkalmi járatok esetében – már lehet repülőgépekkel le- és felszállni Remetén.

Amint arról beszámoltunk, Gyergyóremetén július 17-én szállt le az első Budapestről érkező, harmincszemélyes utasszállító gép.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!