Hirdetés

Ezüstérmes az FK Székelyudvarhely

A Galaci United Székelyudvarhelyen is győzni tudott kedd délután, így összesítésben 3–0-ra nyerte a bajnoki párharcot, ezzel a Duna-parti együttes lett a teremlabdarúgó 1. Liga 2022–2023-as idényének bajnoka. De szépen csillog az udvarhelyi ezüst is.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ezüstérmes az FK Székelyudvarhely
Nem aranyozott, de az udvarhelyiek serlege is szépen csillog Fotó: Hodgyai István

Nem jött össze a telt ház kedd délután a labdarúgó 1. Liga bajnoki döntőjének harmadik, Székelyudvarhelyen rendezett mérkőzésén, de a hangulatra így sem lehetett panasz. A címvédő Galaci United két hazai siker után tudta, hogy egy újabb győzelem egyet jelent a bajnoki címmel, míg a Futsal Klub Székelyudvarhely abban reménykedett, hogy egy hazai diadallal hosszabbítani tud a bajnoki párharcon.

Hodgyai István
Bálint Andor átveszi a bajnoki ezüstöt

Az első félidő derekáig kellett várni az első gólra, addig a felek a rést keresték egymás védelmén, a 13. percben jött az első galaci találat, ami áttörte a gátat, és amit további hárommal toldottak meg a vendégek. A hazaiak másodpercekkel a szünet előtt tudtak szépíteni (1–4). A térfélcsere előtt már behozták a kupákat és az érmeket is, és megkezdték a bajnokavatáshoz szükséges kellékek összeszerelését, sima címvédésre volt kilátás.

A második játékrészben azonban egy újabb galaci gól sem tudta lezárni a csatát, az FK nem adta fel, a végsőkig küzdött, lefelezte a négygólos hátrányt, sőt, nyolc másodperccel a vége előtt már csak egy gól volt a hátrány. Felvillant az esély az egyenlítésre, ám az utolsó másodpercben a Galac újra betalált, a mérkőzést 7–5-re, a bajnoki párharcot pedig 3–0-ra abszolválta, így bajnokként zárhatja a teremlabdarúgó 1. Liga 2022–23-as idényét.

Hodgyai István
Sikerült megvédenie címét a Galaci Unitednek

Az FK Székelyudvarhely mindent megpróbált, de egy ilyen kaliberű ellenféllel nem volt könnyű dolga. A hazaiaknak szerencséjük sem volt, többször is kapufán csattant a labda, talán a gólokat is túl könnyedén kapta, de a második félidőben mutatott játékuk jelezte, hogy nem véletlenül játszhattak nyolc év után újra bajnoki döntőt.

Összességében elmondható, hogy az FK Székelyudvarhely nem elbukta az aranyérmet, hanem megnyerte az ezüstöt. Megérdemelten.

Teremlabdarúgó 1. Liga, bajnoki döntő, 3. mérkőzés

FK Székelyudvarhely – Galaci United 5–7 (1–4)

Összesítésben 0–3, ezzel bajnok a Galac.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!