Hirdetés

Évnyitó gálát rendezett a GYHK

Magabiztos győzelemmel indította az új évet a Gyergyói HK jégkorongcsapata az Erste Ligában, a piros-fehérek sikerüknek köszönhetően, ha ideiglenesen is, de átvették a vezetést a sorozatban. A fehérváriak csütörtökön Csíkszeredában lépnek jégre, a hét végén a Sportklub, a GYHK és a Brassói Corona is magyarországi csapatokat fogad a sorozatban.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Évnyitó gálát rendezett a GYHK
Magabiztos győzelemmel indítottak a piros-fehérek Fotó: ersteligapress

Kötelező győzelem reményében és abban a tudatban léphetett jégre a Gyergyói HK jégkorongcsapata az Erste Liga újévi nyitómeccsén a FEHA19 ellen, hogy amennyiben zsebben a három pont, akkor az első helyre ugranak.
A GYHK semmit nem bízott a véletlenre, és már a második percben Fejes megszerezte a vezetést, ezt pedig Vincze Péter duplázta meg. A meccs felénél némi izgalomra volt kilátás, hiszen a harmadik hazai találatra kettővel válaszoltak a vendégek, de ez csak fellángolásnak tűnt. A piros-fehérek zsinórban hat gólt szereztek és magabiztosan húzták be a három pontot. A nap másik meccsén a DEAC Dunaújvárosban nyert és fellépett a negyedik helyre.
A napokban nagyüzem lesz a honi jégpályákon, hiszen a székesfehérvári fiatalok mellett a Miskolci DVTK Jegesmedvék és a korábbi listavezető Budapest Jégkorong Akadémia HC vendégeskedik Erdélyben.
Csütörtökön este a GYHK a harmadik helyezett DVTK Jegesmedvéket fogadja, míg Csíkszeredába a FEHA19 látogat. A kék-fehéreknél kérdéses, hogy mely új játékosok lépnek majd jégre, hiszen az év utolsó napján bejelentett újonnan igazolt hokisok többsége tegnap edzett először a csapattal.

Eredmények, műsor

Gyergyói HK – FEHA19 9–3 (2–0, 4–2, 3–1) /Fejes (2.), Vincze P. (15.), Jalonen (29.), Sárpátki (32.), Bodó (38., 43.), Sylvestre (39.), Orbán (42.), Haaranen (47.), illetve Moksancev (31.), Keceli-Mészáros (31.), Zohovs (48.)/; Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni DEAC 1–5 (0–0, 1–4, 0–1). 
Csütörtökön: Brassói Corona – BJAHC (18.30), Csíkszeredai Sportklub – FEHA19 (18.30), Gyergyói HK – DVTK Jegesmedvék (18.30).

Kövessen a Facebookon!